Vágólapra másolva!
A Tottenham a BL legeredményesebb újoncának bizonyult a csoportkörben, miután 18 gólt szerezve harcolta ki a nyolcaddöntőbe jutást. Harry Redknapp együttese kis híján az abszolút rekordot is beállította, amit a Manchester United tart 1998-ban szerzett 20 találatával.

A klub menedzsere szerint nincs semmi ördöngösség a meccsenkénti három találat és a csoportgyőzelem mögött. "Két szélsővel támadunk, és minden lehetőséget megragadunk a gólszerzésre. Megtehetnénk, hogy öt középpályással lezárjuk a középpályát, de akkor nem lenne módunk a nyílt játékra. Úgy érzem, olyan játékosaink vannak, akik a gólszerzésre, támadófocira alkalmasak" - nyilatkozta az edző.

Ezzel együtt a londoni együttes már a csoportkör előtt közel volt a blamához, amikor a selejtezőben 28 perc után 0-3-ra állt a Young Boys elleni odavágón. Végül azonban sikerült felzárkózniuk 3-2-re, azóta pedig elsősorban félelmetes hazai mérlegüknek köszönhetően (négy meccsen négy győzelem és 14-2-es gólkülönbség) a BL egyik legveszélyesebb csapatává léptek elő.

"Nem mondom, hogy meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, de bárkit is kapunk a 16 között, nagyon érdekes párharc lesz, és minden esélyünk adott a sikerre. Eddig is nagy dolgot vittünk véghez, mert szerintem az egyik legkeményebb csoportban kellett játszanunk a Werder, a Twente és az Inter ellen. Van der Vaart és más játékosaim visszatérésével a keretünk még erősebb lesz, és bárkinek meggyűlhet velünk a baja mezőnyben."

A Tottenham helyzetét némileg nehezíti, hogy két alapembere, Niko Kranjcar és Jermaine Jenas is megsérült kedd este, ráadásul utóbbi sárga lapjai miatt mindenképp hiányozni fog a nyolcaddöntő első meccsén.