Vágólapra másolva!
A Dárdai Pált nélkülöző Hertha BSC kiesett a labdarúgó Európa Ligából, miután a legjobb 32 között a hazai döntetlent követően négygólos vereséget szenvedett a Benfica vendégeként.

Eredmény, Európa Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
Benfica (portugál) - Hertha BSC (német) 4-0 (1-0)
Lisszabon, Luz-stadion, 25 ezer néző
v.: Pieter Vink (holland)
Benfica: Julio Cesar - Maxi Pereira, Luisao, David Luiz, Fabio Coentrao - Javi Garcia - Ruben Amorim, Di Maria (Nuno Gomes, 74.) - Aimar (Carlos Martins, 66.) - Saviola (Cesar Peixoto, 69.), Cardozo
Hertha: Drobny - Piszczek (Pejcinovic, 72.), A. Friedrich, von Bergen, Janker - Ebert, Kringe, Nicu - Raffael (Gekasz, 63.) - Ramos (Wichniarek, 63.), Cicero
gól: Aimar (25.), Cardozo (48., 62.), Garcia (59.)
továbbjutott: a Benfica 5-1-es összesítéssel

Az első félidőben is fölényben játszott a hazai együttes, a 25. percben egy nagyon szép támadás végén Saviola passzát a védők közül kilépő Aimar lőtte a jobb alsó sarokba.

Szünet után beindult a henger, 17 perc alatt hármat rámolt a Benfica a Hertha kapujába. A gólgyártást Cardozo kezdte, aki kihasználta, hogy Drobny kapus alászaladt a labdának, majd García találatát követően Cardozo állította be a 4-0-s végeredményt.

A keddi találkozó előtt Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke kitüntette Eusebiót, a portugálok és a Benfica 68 éves élő legendáját, aki a kontinens labdarúgásáért tett szolgálataiért vehette át az elismerést.