Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tudja, hogy a közvélemény nagy része jó eredményt vár csapatától szombaton a Németország elleni barátságos mérkőzésen, de szerinte a körülmények lehetnének megfelelőbbek is.

A holland szakvezető a Telkiben tartott szerdai edzés után elmondta, hogy sokan sérültek, a Debreceni VSC válogatott játékosai pedig még a Magyar Kupa szerda esti döntőjében szerepelnek, ezért csak később csatlakoznak az együtteshez.

"Nagy kihívás ez a találkozó számunkra" - fogalmazott Koeman. "Ugyanakkor ahhoz, hogy az Európa-bajnoki selejtezőben sikeresen szerepeljünk, elengedhetetlen, hogy ilyen képességű együttesekkel találkozzunk, mint a német és a holland. A játékosaim ezeken az összecsapásokon saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy sokkal gyorsabban kell gondolkodniuk és cselekedniük, ha jó eredményt szeretnének elérni a világbajnoki résztvevő gárdák ellen."

A szakvezető azt is elmondta, hogy az U20-as válogatottal tavaly vb-bronzérmet szerzett Gulácsi Pétert, Koman Vladimirt és Németh Krisztiánt a következő két barátságos találkozón mutatott teljesítményük alapján szeretné megítélni, de változatlanul fontosnak tartja, hogy a nemzeti csapatban szereplő futballisták állandó játéklehetőséghez jussanak klubjukban.

Az első tréning könnyed bemelegítéssel és erőnléti gyakorlatokkal indult, majd a labdarúgók két csoportra osztva gyakorolták a rövidpasszos játékot, valamint a labda megtartását illetve megszerzését.

Az elmúlt szezont a görög AEK Athénban töltő Németh Krisztián úgy vélekedett: jó hangulatú volt az edzés, s mindenki igyekezett a maximumot kihozni magából. "Jól érzem magam, nagyon jó döntés volt, hogy az elmúlt évet Athénban töltöttem, mert folyamatosan tudtam játszani. A németek elleni összecsapásnak számunkra az a tétje, hogy megfelelően tudjunk felkészülni az Eb-selejtezőkre, s természetesen nyerni szeretnénk, de biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk is nagyon komolyan fogja venni a meccset" - mondta Németh.

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven légiósa elmondta, az elmúlt 3-4 napban egyáltalán nem mozoghatott fogműtétje miatt, így kifejezetten jólesett neki a válogatott első edzése.

"Mindannyiunk számára hatalmas erőpróba a németek elleni találkozó. A fiataloknak nagy lehetőség, hogy egy ilyen riválissal szemben bizonyítsanak, úgy érzem, mindenki nyerni szeretne."

Bierhoff boldog

Oliver Bierhoff szerint nem véletlenül választották Magyarország együttesét a német futballválogatott ellenfelének a dél-afrikai világbajnokságra való felkészülés legutolsó szakaszában. "Olyan ellenfelet kerestünk, amely csapatunkat komoly megméretés elé állítja" - hangsúlyozta a német válogatott menedzsere. Kiemelte azt is, hogy Magyarország nagy futballhagyományokkal rendelkezik, és - Németországhoz hasonlóan - a labdarúgásért rajongó ország. "Több ok is szólt Magyarország mellett, és boldogok vagyunk, hogy szombaton Budapesten játszhatunk" - hangsúlyozta az interjúban Oliver Bierhoff.