Vágólapra másolva!
Gerrard, Torres, Mascherano és Reina is távozhat a Liverpooltól - írja az Independent belső forrásokra hivatkozva. A lap szerint a csapat tagjai nehezen emésztették meg Benítez távozását, ráadásul a bizonytalan anyagi helyzet miatt kétséges számukra, hogy tudnak-e erősíteni a következő szezonra.

Rafa Benítez csütörtökön bejelentett távozásának hatására több kulcsjátékos is eligazolhat a Liverpoolból - olvasható az Independentben. A lap belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Steven Gerrard, Fernando Torres, Javier Mascherano és Pepe Reina is követheti a spanyol szakembert.

Az Independent szerint több oka is van annak, hogy a négy klasszis vacillál a liverpooli folytatáson. Annak ellenére, hogy az elmúlt idényben már a csoportkörben kiestek a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban pedig csak a hetedik helyen végeztek, a liverpooli játékosok körében nagy népszerűségnek örvendett Benítez és a keret tagjai nem helyeselték a tréner távozását.

Szintén közrejátszhat a négy játékos távozásában a Liverpool bizonytalan anyagi helyzete. Emiatt kétséges, hogy tudnak-e erősíteni a következő szezonra, ennek hiányában pedig könnyen megismételhetik az elmúlt idényben nyújtott szereplésüket. Az Independent szerint Reina például kifejezetten dühösen fogadta Benítez távozását, bár nemrég hat évvel meghosszabbította a szerződését.

A négy labdarúgó iránt több csapat is érdeklődik. A Real Madrid szócsövének számító Marca napok óta arról cikkez, hogy az átigazolási szezonban a klub elsőszámú célpontja Gerrard lesz, akiért 30 millió fontos ajánlatot készülnek tenni. Az angol bulvárlapok szerint Fernando Torres iránt a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea érdeklődik.

Az Independent szerint Benítez utódjaként a szezon közben a Manchester Citytől kirúgott Mark Hughes és a Real Madridtól elbocsájtott Manuel Pellegrini neve is felmerült. Benítez hat éven át irányította a Liverpoolt, 2005-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2007-ben pedig a második lett. Legjobb bajnoki helyezését 2009-ben érte el, amikor második lett csapatával.