Vágólapra másolva!
Csütörtök este már a mérkőzés helyszínén, Stockholmban edzett a magyar labdarúgó-válogatott, amely pénteken a házigazda svédek ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket.

A magyar küldöttséggel tartott Mezey György, a Videoton, valamint Herczeg András, a DVSC-TEVA vezetőedzője is.

"Az én kérésem volt, hogy a két kolléga is velünk tarthasson" - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának. "A Debrecen és a Videoton adja a legtöbb játékost a keretbe, ezért éppen őket hívtuk meg. Ezzel is jelezni szeretném, hogy a válogatott nem elkülönülő sziget, hanem része a magyar futball családjának, emellett pedig természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot a klubokkal, a kollégákkal az egész országban."

A tréning előtt Egervári Sándor sajtótájékoztatót tartott, amelyen a játékosokat Rudolf Gergely, a Genoa légiósa képviselte. A svéd újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar játékosok mit szólnak ahhoz, hogy a skandináv országban nem tartják sokra a csapatot, ráadásul Hakan Ericsson, a svédek megfigyelője szerint sokat szimulálnak a futballisták.

Forrás: EPA
Forrás: EPA

Gerára (jobbról a második) főszerep vár Stockholmban

Rudolf a felvetésre elmondta: őt inkább motiválja, ha lebecsülik, míg Egervári Sándor hozzátette, aki látta az angolok elleni találkozót, az nem vádolhatja szimulálással az együttest. A sajtótájékoztatót követően Egervári Sándor egy 75 perces edzést tartott a futballistáknak a Rasunda-stadionban, a gyakorlás nagy részében egymás közti játékkal készültek a játékosok. A foglalkozás után vacsora, majd egy félórás megbeszélés zárta a programot.