Vágólapra másolva!
Szalai Ádám a Mainz csapatával bornzérmes lett a hétvégi, mannheimi teremtornán, és öt találattal megszerezte a gólkirályi címet. Pályára lépett a csapatban  Lőw Zsolt is, aki a Bundesligában ősszel nem kapott szerepet.

A német focibajnokság hagyományosan a leghosszabb téli szünetet tartja a topligák közül, ezalatt a Bundesliga-csapatok és az alacsonyabb osztálybeli klubok is rendszeresen teremtornákon vesznek részt.

A nagypályán az ősz meglepetéscsapatának bizonyuló Mainz a hétvégén Mannheimben, a Harder-kupán bizonyított, a Szalai Ádámmal és Lőw Zsolttal felálló csapat bronzérmet szerzett a tornán, amelyen egy meccs kétszer tizenkét percből állt. Szalai lett a gólkirály öt góllal, de a korábbi újpesti védő is betalált.

A csoportküzdelmek során ugyan nem remekelt a csapat, de egy győzelemmel és egy vereséggel is elődöntőt játszhatott, ahol kikapott a Kaiserslauterntől. A harmadik helyért a házigazdákat verték 3-0-ra a mainziak a magyar támadó triplájával. A végső győzelem a Freiburgé lett.