Vágólapra másolva!
A hosszabbításban és a büntetőpárbajban is vezetett, végül azonban kiesett a címvédő Chelsea az angol labdarúgó FA-kupából, miután tizenegyesekkel kikapott az Evertontól.

A negyedik fordulóból megmaradt mérkőzésen a két csapat a rendes játékidőben 0-0-s döntetlent játszott egymással a Stamford Bridge-en. A hosszabbításban a hazaiak Lampard góljával megszerezték a vezetést, ám két perccel a vége előtt Baines egy fantasztikus szabadrúgással kiegyenlített, így büntetőpárbaj következett.

Lampard, 1-0:


Baines, 1-1:


Az első párt ugyanez a kettős alkotta, Lampard belőtte a tizenegyest, Baines viszont kihagyta. Ezután azonban előbb Anelka, majd Ashley Cole is hibázott a Chelsea részéről, így a címvédő búcsúzott az FA-kupában.

A büntetőpárbaj:


Az Everton a nyolcaddöntőbe jutott, a Birmingham és a Stoke viszont már a nyolc között jár, mindkét csapat alsóbb osztályú ellenfelet intézett el 3-0-ra.

A Birmingham-Sheffield Wednesday meccs góljai:


A Stoke három fejesgólt szerzett a Brighton ellen:


A Manchester United az Old Traffordon fogadta a kilencezer (!) szurkolója által támogatott Crawley-t, és az ötödosztályú kiscsapat a 28. percig bírta, ekkor Gibson élesen belőtt labdáját Wes Brown csúsztatta a bal sarokba, megszerezve ezzel a Ferguson-éra 2500. gólja.

A meccs összefoglalója:


A Crawley a második félidőben Hunt és Tubbs révén két egyenlítési lehetőséget is elpuskázott, majd a végén a csereként beállt Brodie fejese a lécen csattant, pedig Lindegaard kapus már verve volt.

FA-kupa, negyedik forduló (16 közé jutásért):
Chelsea - Everton 1-1 (0-0, 0-0, 1-0, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-4
gól:
Lampard (104.), illetve Baines (119.)

nyolcaddöntő:
Birmingham City - Sheffield Wednesday (III. osztályú) 3-0 (2-0)
gól: Beausejour (6.), Martins (17.), Dav. Murphy (53.)

Stoke City - Brighton (III.) 3-0 (3-0)
gól: Carew (14.), Walters (22.), Shawcross (43.)

Manchester United - Crawley Town (V.) 1-0 (1-0)
gól:
W. Brown (28.)