Vágólapra másolva!
Oscar Tabarez, a Copa América-győztes uruguayi fociválogatott szövetségi kapitánya már a következő feladatra, a vb-selejtezőkre koncentrál, ahol - mint mondja - a Copa-siker nem jelent majd garanciát semmire.

"Az, hogy most megnyertük a tornát, nem jelent semmiféle garanciát" - mondta a paraguayiak elleni simán, 3-0-ra megnyert döntő után a szakember. "Természetesen nagyon örülünk, de a selejtező teljesen más, ott nem egyetlen helyszínen játszod a mérkőzéseid, idegenben az ellenfélnek ott van a hazai pálya előnye."

A dél-amerikai együttesek közül a tavalyi világbajnokságon is legjobban szerepelt, negyedik helyet elért csapat szakvezetője szerint végső sikerük egyik kulcsa az volt, hogy az egész torna folyamán fokozatosan fejlődtek.

A Copa América legjobb játékosának a döntőn is betalált Luis Suárezt választották, a Liverpool támadója négy góllal zárt: "Igazi csapatként játszottunk. Úgy gondolom, ha ennyire összeáll egy válogatott, mint mi, akkor elérheti a céljait."

Uruguay 1995 után lett ismét a dél-amerikai kontinens legjobbja, ez volt összességében a 15. Copa-győzelme, így egyedül vezeti az örökranglistát. Eddig az argentinokkal közösen áll az élen 14-14 sikerrel.