Vágólapra másolva!
Bár az internetes videomegosztóknak köszönhetően az egész világ megismerte az Egyesült Arab Emírségek futballválogatottjában játszó Diab Awana nevét, a csapat vezetőinél nem aratott osztatlan sikert a Libanon elleni meccsen bemutatott sarkazós tizenegyes.

Awana kétségtelenül pimasz, már-már megalázó megoldást választott, és bár a gólját megadta a játékvezető, sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lappal büntette a csereként beállt játékost. Nem a játékvezető volt az egyetlen, akinél kiverte a biztosítékot a sarkazós megoldás, Esmaeel Rashed, az Egyesült Arab Emírségek válogatottjának csapatvezetője például azt is kilátásba helyezte, hogy Awanát kirakhatják a keretből.


"Ennek nem lett volna szabad megtörténnie, ez tiszteletlenség volt a részéről. Elfogadhatatlan számunkra, ha egy játékosunk nem tiszteli az ellenfelet és a szurkolókat. Az biztos, hogy megbüntetjük Awanát, de még nem döntöttük el, hogy pénzbüntetést kapjon, vagy elküldjük a válogatottól" - nyilatkozta Rashed a The National című helyi lapnak, és azt mondta, Awana utólag megbánta, hogy így rúgta a büntetőt, és elnézést kért a csapattársaktól.

Srecko Katanec, a válogatott szlovén szövetségi kapitánya is füstölgött egy sort, ő is tiszteletlennek nevezte a játékost, akit egyből lecserélt az eset után, pedig csak tíz perccel előtte küldte pályára.