Vágólapra másolva!
Prukner László nem kímélte játékosait a Fradi csalódást keltő Diósgyőr elleni döntetlenje után. Az FTC vezetőedzője szerint csapata csupán egyenlő létszámnál játszott a megbeszéltek szerint, emberelőnyben viszont nem tartotta be utasításait. A pontszerző vendégek kispadján sem volt felhőtlen az öröm, Benczés Miklós kritikus volt a diósgyőriekkel.

"Eszetlenül, fejetlenül és bután játszottunk" - fogalmazott az 1-1-re végződött bajnoki után Prukner László a sporttelevíziónak adott nyilatkozatában.

"Amikor azonos létszámban játszottunk, akkor jobbak voltunk ellenfelünknél és meg is szereztük a vezetést. Ezután érthetetlen módon elkezdtünk ívelgetni és rugdosódni."

Prukner a szünetben azt kérte játékosaitól, hogy ezen a csúszós talajon inkább rövid passzokkal játszanak. "Ennek érdekében cseréltem a középpályára olyanokat, akik tudnak passzolni, de hiába. Ezt majd számon kell kérni, és tisztázni kell a dolgokat."

Az edző hangsúlyozta, hogy a csütörtöki hosszabbításos EL-meccsnek is hatása volt csapata teljesítményére, de ez nem mentség a szombati játékra. "Mindig kiállok a játékosaimért, most is ezt teszem, de most nem tudom őket felmenteni. Más dolgokat beszéltünk meg ugyanis, nem azt, hogy csak úgy eszetlenül rugdossuk fel a labdát. 1-0 után kellett volna higgadtan játszani, nagy csalódás számomra, hogy pontokat vesztettünk."

A vendégeket irányító Benczés Miklós az Üllői úton szerzett pont ellenére nem volt elégedett a látottakkal. "Csalódott vagyok a mérkőzés miatt, védekezésben ugyan véleményem szerint helyt álltunk, de támadásban hiányzott az, amit hazai pályán nyújtottunk a múlt héten" - vélekedett a vendégek edzője, aki azért elismerte, hogy kilenc játékossal jó eredmény a döntetlen.

Benczés szerint hosszú menetelés vár még csapatára, amiben minden pontra szükség lesz, és minden meccsen ilyen elszántsággal kell pályára lépniük. "Az elszántság azonban kevés, jó játék is kell, ma ez nem volt meg. Félre ne értsenek, a játékosok akarása előtt le a kalappal, de igazából egyik kapu sem forgott veszélyben. A végjátékot hiányoltam a csapatomból."