Vágólapra másolva!
Lionel Messi elismerő szavakkal illette a nagy rivális Real Madridot, amely 10 forduló után egy pont előnnyel vezeti a tabellát a Barcelona előtt.

"A Real nagyon jól erősített a nyáron, elszántak voltak, hogy idén még jobbak lesznek, mint tavaly, és ezt eddig meg is valósították. Nagyon meggyőző, amit mutatnak, augusztus óta rengeteget fejlődtek" - nyilatkozta a Barca tizese a Marca című újságnak.

Messi úgy látja, a Barca is erősödött és csapatként is egyben van, amiben szerepet játszik, hogy a keret többsége régóta együtt játszik, és a játékosok jól kijönnek egymással. Az argentin klasszis a Viktoria Plzen elleni BL-meccsen átlépte a kétszázgólos határt, és már csak harminchárom gólra van a klubrekorder César Rodrígueztől, bár azt mondja, egyelőre nem foglalkoztatja a rekorddöntés.

"Fizikálisan rendben vagyok, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is az motivál, hogy a lehető legtöbb meccsen pályára lépjek, nem tűztem ki magam elé, hogy már ebben a szezonban megdöntsem a rekordot. A hátralévő karrieremet a terveim szerint a Barcában töltöm majd, úgyhogy remélem, idővel azért sikerül eljutni a 235 gólig" - mondta Messi, a hatékonyságát ismerve a kelleténél szerényebben. A Barca a hétvégén a a Bilbao vendége lesz, míg a Real Madrid vasárnap délben az Osasunát fogadja.