Vágólapra másolva!
Az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger szerint, ha Robin van Persie továbbra is ilyen formában futballozik, akkor egy lapon lehet majd említeni a Barcelona és a Real Madrid aranylabdásaival, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval.

Robin van Persie parádés formában van, a holland támadó szerdán két gólt szerzett a Borussia Dortmund elleni, 2-1-re megnyert meccsen, így a vezérletével az Arsenal bejutott a legjobb 16 közé.

Amikor Arsene Wengert arról kérdezték a találkozó után, hogy hová helyezné Robin van Persie játéktudását a sokak által a jelenlegi legjobbnak tartott Lionel Messi, Cristiano Ronaldo kettőséhöz képest, a francia tréner azt mondta: "Ha így folytatja, akkor természetesen azt mondhatjuk majd, hogy olyan jó, mint a spanyol bajnokság szupersztárjai" - nyilatkozta a szakember, akinek a gyenge szezonkezdet után sikerült felráznia a bajnokságban immáron ötmeccses nyerő szériában lévő együttesét.

Van Persie 2011-ben - minden klubsorozatot figyelembe véve - már 38 gólt szerzett, éppen ezért - vélik többen - meglepő, hogy nem került be az Aranylabda-jelöltek közé, pedig a sajtóértesülés alapján összeállított bő listán még ott volt.

"Hagyjuk játszani, és megnézzük, mire viszi a szezon végéig. Ő a csapat vezére, és egyértelműen kiderült, hogy az Arsenalt győzelemre tudja vezetni. Kivételes játékosnak tartom, örülök, hogy ezt meg is tudja mutatni. Éjjel-nappal a futballra gondol" - mondta Van Persie-ről Wenger.

Van Persie-parádé a Dortmund ellen:


Az Arsenal első angol csapatként jutott tovább a BL-ben, Wenger nagyon megválogatta a szavait, amikor arról kérdezték, meglepő-e ez a számára: "Óvatosan kell fogalmaznom, hogy mit mondok, de azt gondolom, hogy igen, meglepetés az elsőségünk. Hiszen, ha megnézzük, a Manchester United nem jutott még tovább kedden, és mindenki arra számított, hogy a Manchester City is hamar bejut a nyolcaddöntőbe. Amikor az Udinesével játszottunk a BL-selejtezőben, nem gondoltam volna, hogy így fogunk továbbjutni a csoportunkból."

Az Arsenal a csoportkör utolsó meccsén, december 6-án Megyeri Balázs csapatához, az Olimpiakoszhoz látogat Görögországban.