Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr az AC Milannak, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján nem született gól Londonban, így a Tottenham 1-0-s összesítéssel bejutott a nyolc közé. A nap másik mérkőzésén a Valencia vezetett a Schalke otthonában, de a németek 3-1-re fordítottak, így továbbjutottak.

Bravúrra lett volna szüksége a Milannak a Tottenham ellen, miután Olaszországban 1-0-ra az angolok nyertek. Az előzetes hírekkel ellentétben Gareth Bale csak a cserepadon kezdett a hazaiaknál, akik az előnyük tudatában nem igazán támadtak, csupán Crouch fejére ívelgették a labdát. A Milan próbálkozott, több helyzetet is kidolgozott, de főleg Robinho révén mindet kihagyta, egy alkalommal a gólvonalról mentettek az angolok.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Tottenham - AC Milan 0-0
London, White Hart Lane, v: De Bleeckere
Tottenham: Gomes - Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Sandro, Modric, Pienaar (Jenas, 71.) - Van der Vaart (Bale, 66.)- Crouch (Pavljucsenko, 83.)
Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 70.) - Boateng (Merkel, 76.), Seedorf, Flamini (Strasser, 87.) - Robinho, Ibrahimovic, Pato
továbbjutott: a Tottenham 1-0-val

A Milané volt az első kapuralövés. Az első negyedóra végén Ibrahimovic távoli szabadrúgását Gomes szögletre ütötte. A 26. percben majdnem kiegyenlítette a párharcot a Milan. Egy gyors kontra végén Pato elhúzta a labdát Gomes mellett, de kisodródott, visszagurított a második hullámban érkező Robinhónak, akinek megpattanó lövését Gallas a gólvonalról rúgta ki. Nem sokkal később Van Der Vaart szabadrúgásból veszélyeztetett, de lövése kevéssel elkerülte a kaput.

Az első félidőben főleg a Milan támadott. A Tottenham nem tudott komoly helyzetet kialakítani, de a villámgyors kontráiban mindig benne volt a gólveszély.

Nagy angol helyzettel kezdődött viszont a második félidő, Lennon beadása az ötösön egyedül álldogáló Crouchot találta meg, aki csúnyán elfejelte a labdát keresztbe a kapu előtt.

A 65. percben egy szép egyérintős játék végén Robinho kapásból lőtt, Gomes védett, a labda kipattant a kapusról, Robinho ott termett, de a kapu mellé emelt.

Negyedórával a vége előtt Robinho játszott össze Patóval, aki egyből lőtt, de Gomes bravúrral ismét hárított. A 92. percben még volt egy helyzete Robinhónak, de Ibrahimovic hiába készítette le neki szépen a labdát, a brazil támadó fölé lőtt.

A 0-0-s eredménynek köszönhetően 1-0-s összesítéssel a Tottenham jutott a legjobb nyolc közé.

Hárommal felelt a Schalke a Valencia góljára

Zaklatott körülmények között készülhetett a Schalke a Valencia elleni, 1-1-ről induló visszavágóra: a Bundesligában csak tizedik a csapat edzőjét, Felix Magathot még egy sikeres BL-szereplés esetén is menesztenék az idény végén a vezetők. A Valencia korán vezetést is szerzett, de miként az első meccsen, ezúttal is egyenlítettek a németek. A második félidő elején egy kicsit óvatossá váltak a vendégek, a Schalke ezt kihasználva fordított, majd a túlórában még eggyel megfejelte a különbséget.

Schalke - Valencia 3-1 (1-1)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, v: Eriksson
gól: Farfán (38., 94.), Gavranovic (52.), illetve Ricardo Costa (17.)
Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge (Sarpei, 81.), Matip (Papadopulosz, 60.) - Jurado (Draxler, 76.), Farfan - Raúl, Gavranovic
Valencia: Guaita - Bruno Saltor, D. Navarro, R. Costa, Mathieu - Banega (Tino Costa, 70.), Topal - Joaquín, Mata, P. Hernandez (Soldado, 64.) - Aduriz (Jonas, 75.)
továbbjutott: a Schalke 4-2-vel

Támadóbban kezdett a Schalke, Escudero és Gavranovic is gólt szerezhetett volna a találkozó elején. A labda ugyanakkor többet volt a Valenciánál, amely Ricardo Costa révén a 17. percben megszerezte a vezetést: a védő Topal tanári cselei és pontos beadása után bólintott Neuer kapujába.


Fejesre fejes lehetett volna a válasz, de Raúl nem találta el a kaput. Felváltva adódtak helyzetek a két csapat előtt, mígnem a 38. percben egyenlített a Schalke. Navarro fölöslegesen szabálytalankodott Gavranoviccsal húsz méterre a kaputól, a szabadrúgást Farfán küldte a bal felsőbe.


Fordulás után a Valencia óvatosabban játszott, többet támadott a Schalke, meg is szerezte a vezetést: Gavranovic egy kapu előtti kavarodás végén közelről kotorta rá a labdát, amely a bal, majd a jobb kapufára pattant, onnan meg a gólvonal mögé vánszorgott.


Ekkor már sürgős lett volna a spanyoloknak, rögtön ki is derült, képesek magasabb fokozaton pörögni. Aduriz két percen belül előbb közelről lőtt nagy erővel alig mellé, majd egy az egyben nem tudta megverni Neuer kapust.

Unai Emery edző még a hajrá előtt cserélt, Tino Costa csaknem gólt is lőtt azonnal: közelről robbant be egy lapos beadásra, de mellé pattant róla a labda. Próbálkozott Mata is, Neuer ugyancsak résen volt, majd Joaquín lőtt messziről, de a bíróról kapu a mellé pattant a labda.

A végjátékban a Schalke már Gavranovic közeli kapufájánál is eldönthetett volna mindent, végül a hosszabbítás végén Farfán megszerezte második gólját, 3-1-re alakítva a végeredményt. Összesítésben 4-2-vel jutottak a legjobb nyolc közé a gelsenkircheniek.

A teljes mérkőzés összefoglalója (Farfán második gólja 3:33-nál)

Kedden a Barcelona és a Sahtar Donyeck már bejutott a legjobb nyolc közé.

A Bayern München-Internazionale és a Manchester United-Marseille találkozókat jövő kedden, a Real Madrid-Lyon és a Chelsea-Köbenhavn meccseket jövő szerdán rendezik.