Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Hamburger SV labdarúgócsapatának sportigazgatója, Frank Arnesen Dzsudzsák Balázzsal szeretné megerősíteni a német klubot. 

A dán Frank Arnesen - korábban a Chelsea-nél és a Tottenhamnél is volt sportigazgató - játékosként megfordult a PSV-ben, majd Bobby Robson vezetőedző segítőjeként is szolgálta a holland csapatot, így képben van az eindhoveniek belső ügyeivel kapcsolatban, írja a német Bild című lap.

A HSV elsőre várhatóan alacsony összeggel, ötmillió euróval jelentkezik be Dzsudzsákért az Eindhovennél, amely nem kapott kellő tőkeinjekciót a várostól. A korábbi hírek szerint a PSV legalább 12 millió eurót szeretne kapni a legjobbjáért.

Dzsudzsák Balázsról a hamburgi szurkolóknak is van személyes tapasztalatuk, mivel a 2009/2010-es idényben a PSV és a Hamburg összekerült az Európa Liga első tavaszi fordulójában, ahol a németek idegenben lőtt több góllal jutottak tovább, Dzsudzsák a hollandiai visszavágón előbb gólt szerzett, majd kiállították. Bruno Labbadia, a HSV akkori edzője így nyilatkozott a magyar válogatott játékosról a párharc után: "Dzsudzsákot nem igazán tudtuk feltartóztatni."


PSV - Hamburg 3-2


Az egyik legkapósabb magyar játékos iránt az orosz Anzsi Mahacskala is érdeklődik, amely akár a hamburgiak ajánlatának kétszeresét is megadná, de Arnesen eindhoveni kapcsolatai felvehetik a versenyt a dagesztáni milliókkal.

Dzsudzsák Balázs az Eredivisie idei szezonját harminchárom mérkőzésen rúgott 16 góllal fejezte be, német kérője, a Hamburg pedig a 8. lett a Bundesligában, így nem indul ősszel egyik európai kupában sem.