Vágólapra másolva!
A Szuperkupa 2-2-re végződött első mérkőzésen szerzett tapasztalatok alapján Josep Guardiola, a Barcelona edzője a Real Madridot erősebb csapatnak érzi. A Barca edzője a visszavágón már számíthat a frissen igazolt Cesc Fabregasra, és önbizalommal töltheti el a tény, hogy az ellenfél trénere, José Mourinho hat kísérletből még egyszer sem nyert a Nou Campban.

"Az első meccsen a Real játszott jobban, és bár az elmúlt napokban igyekeztünk kijavítani a hibákat, még mindig őket érzem erősebbnek. Minden meccs egy másik történet, jobban kell játszanunk otthon, és olyan sebességgel, amit a Bernabéuban nem tudtunk megvalósítani" - mondta Guardiola.

A Barca edzője elárulta, az újonnan érkezett Cesc Fabregas bemutatkozik majd a csapatban, bár azt egyelőre még nem tudja, mennyi játéklehetőséget ad neki. Ha a katalánok hisznek a statisztikában, akkor belekapaszkodhatnak abba a ténybe, hogy José Mourinho hat próbálkozásból egyszer sem nyert még a Nou Campban.

Mourinho a Chelsea edzőjeként két döntetlent és egy vereséget, az Interrel két vereséget könyvelhetett el korábbi munkahelyén - Bobby Robson mellett segédedző volt korábban a Barcánál -, igaz, a 2010 tavaszán elszenvedett 0-1 boldogsággal tölthette el, mert az olasz csapat ezzel az eredménnyel is bejutott a BL-döntőbe, amit aztán meg is nyert.

Mostani csapatát eddig egyszer vezényelte Mourinho az ősi ellenfél stadionjában, de abban nem volt sok köszönet, a Barca 5-0-s győzelme a portugál zseni pályafutásának legnagyobb különbségű vereségét jelentette. Amennyiben tehát a Real a visszavágón győzni tudna, Mourinho két legyet ütne egy csapásra, besöpörné a szezon első trófeáját, és megtörné a Nou Camp átkát.

spanyol Szuperkupa-döntő, visszavágó:
Barcelona - Real Madrid (az első mérkőzésen: 2-2), 23 ó (Tv: Sport 1)
A várható kezdőcsapatok:
Barcelona: Víctor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - A. Sánchez, Messi, Villa.
Real: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo - Fábio Coentrao, Xabi Alonso, Khedira - Özil, Benzema, C. Ronaldo.