Vágólapra másolva!
Az Arsenal eltiltott menedzsere az UEFA tiltása ellenére kommunikált a kispaddal az Udinese elleni keddi Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Arsene Wenger eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette végig az Arsenal-Udinese Bajnokok Ligája-selejtezőt. A menedzser az UEFA szabályai szerint nem adhatott volna utasításokat, mégis folyamatosan beszélt a mellette ülő Arsenal-alkalmazotthoz, Boro Primorachoz, aki mobilon továbbította az instrukciókat a pálya mellett ténykedő Pat Rice másodedzőnek.

A francia úgy tudta, szabad utasításokat adnia a segédjének egy harmadik személyen keresztül, ám az UEFA a szünetben figyelmeztette, hogy semmilyen módon nem kommunikálhat a kispaddal. Ezzel együtt a második félidőben sem változott semmi, ami miatt az UEFA vizsgálatot indíthat a vezetőedző ellen.

Wenger a lefújás után nem nyilatkozott a sajtónak, mert úgy értelmezte, a tilalom erre is vonatkozik, ezért - ahogy Guardian írja - dühös lenne, ha megbüntetnék, mert nem állt a média rendelkezésére.

Wenger a BL előző idényében a Barcelona elleni párbaj után kritizálta Massimo Busacca játékvezetőt, az európai szövetség ezért tiltotta el egy meccsre.