Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az üzbég kaland után újabb egzotikus országot választott Rivaldo, a brazilok világbajnok labdarúgója: az AC Milanban és a Barcelonában is megfordult 39 éves sztár az angolai Kabuscorp csapatával kötött egyéves szerződést.

Váratlan húzással egy angolai ajánlatot fogadott el Rivaldo, a brazilok 39 éves világbajnok középpályása. A világklasszis tavaly a Sao Paulo játékosa volt, és úgy nyilatkozott, egy évet még szeretne játszani valahol. Szerb és belga lapok szerint ügynöke felvette a kapcsolatot többek között a Partizan Belgráddal és a Genkkel is, végül Rivaldo úgy döntött, inkább az ismeretlent választja, és az angolai bajnokság tavalyi ezüstérmeséhez, a Kabuscorphoz szerződik.

"Bár felbontottam a szerződésemet Sao Paulóban, úgy éreztem, van még bennem annyi, hogy folytassam a futballt. Számos országból kaptam ajánlatot, de végül a nyelv miatt választottam Angolát" - nyilatkozta.

"Eddig minden országban, ahol megfordultam, bajnok lettem, ezért magabiztos vagyok most is."

Rivaldo pályafutása során játszott a Deportivo, a Barcelona, a Milan, az Olimpiakosz, az AEK Athén, illetve az üzbég Bunyodkor csapataiban. 1999-ben aranylabdás volt, és őt válaszotta meg a FIFA az év játékosának. 2002-ben tagja volt a világbajnok brazil válogatottnak, 2003-ban BL-t nyert az AC Milannal.

Mindent egy helyen az Eb-ről