Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mi sem bizonyítja jobban a 2012-2013-as futballidény kezdetét, minthogy egyre több Szuperkupa-döntőt rendeznek Európában. Álomcsapatunkban négy friss Szuperkupa-győztes szerepel, többen pedig remekbeszabott szabadrúgásgóllal hívták fel magukra a figyelmünket.

Kapus:
Cristian Balgradean (román, Dinamo Bucuresti): Nem csak Magyarországon rendeztek Szuperkupa-döntőt, hanem Romániában is, és ott is tizenegyesekkel dőlt el a trófea sorsa. A Dinamo kapusa, Balgradean a CFR Cluj két büntetőjét is hárította, így a kupa a fővárosba került.

Hátvédek:
Ross Redman (északír, Portadown): Nem állt túl jól a belfasti egyesület, hiszen a macedón Skendija Tetovo már a negyedik percben megszerezte a vezetést ellene az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján. A Portadownnak azonban sikerült fordítania, és a győztes gólt tíz perccel a lefújás előtt a jobbhátvéd Redman szerezte egy bődületes szabadrúgásból.

Salvatore Bocchetti (olasz, Rubin Kazany): Az orosz Szuperkupa döntőjében kisebbfajta meglepetés született, hiszen a kupagyőztes Rubin Kazany legyőzte a bajnok Zenit Szankt-Petyerszburgot. Az olasz középhátvéd nem csak a szentpéterváriak támadásait állította meg remekül, hanem még egy gólt is szerzett.

Walid Atta (svéd, Helsingborgs IF): Valószínűleg könnyebb mérkőzésre számítottak a kiesőjelölt Syrianska ellen a Helsingborg drukkerei, ám egészen az utolsó percig kedvenceik képtelenek voltak bevenni az ellenfél kapuját. Ekkor azonban jött az eritreai származású középhátvéd, és megszerezte a győztes találatot.

Júnior Caicara (brazil, Ludogorec Razgrad): Folytatódik a bolgár egyesület menetelése: tavaly újoncként nyert bajnokságot, majd a bolgár Szuperkupát is begyűjtötte. A Lokomotiv Plovdiv elleni meccsen a razgradiak első gólját a frissen igazolt brazil balhátvéd, Júnior Caicara szerezte egy látványos akció után.

Középpályások:
David Beckham (angol, Los Angeles Galaxy): A jelek szerint óriási bizonyítási vágy dolgozik Beckhamben, hogy nem került be a brit olimpiai válogatottba, hiszen azóta bombaformában futballozik. A múlt héten például kétszer is betalált a Portland Timbers ellen, és az egyik találat egy rá jellemző szabadrúgásból született.

Henrik Mkhitarjan (örmény, Sahtar Doneck): A jelek szerint a donecki együttes továbbra is egyeduralkodó az ukrán klubfutballban. A Sahtar az ukrán Szuperkupát magabiztosan nyerte meg a Metalurg Doneck ellen, majd a bajnoki nyitányon 6-0-ra verte az Arsenal Kijevet - az örmény középpályás két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Rafael Ledesma (brazil, Suduva Marijampole): A litván csapat az első meccsen otthon kapott ki 1-0-ra a lett Daugavától az Európa Liga selejtezőjében, de a visszavágón idegenben nyert 3-2-re, így mégis továbbjutott. Ebben hatalmas szerepe volt a brazil karmesternek, Rafael Ledesmának, aki kétszer is betalált - másodjára egy jól eltalált szabadrúgásból.

Giorgi Tekturmanidze (grúz, Metalurgi Rusztavi): Nem volt jó hetük az albán kluboknak, hiszen nem csak a Honvéd ellenfele, a Flamurtari Vlore, hanem a Teute Durres is búcsúzott az Európa Ligából, ráadásul súlyos vereséggel. A Metalurgi Rusztavi 6-1-re verte az albánokat, és a szélső Tekturmanidze két gólt szerzett.

Csatárok:
Sigurdur Kristjánsson (izlandi, Thór Akureyri): Ritkán fordul elő, hogy egy izlandi klub gólzáporos győzelmet arat a nemzetközi porondon, de a Thórnak ezúttal ez is sikerült az ír Bohemians Dublin ellen. Az 5-1-es győzelem Kristjánsson nagy napját jelentette, a 20 éves csatár mesterhármast ért el.

David Depetris (argentin, AS Trencín): A szlovák bajnokság első fordulójában az újonc trencséni gárda 5-0-ra győzte le az FC Nitrát, és a csapat argentin támadója, Depetris bebizonyította, hogy nem csak a másodosztályban megy neki a gólszerzés. A csatár kétszer volt gólkirály a szlovák második vonalban, és most az élvonalban mesternégyessel nyitott.

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről