Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hiába örültek az Egri FC labdarúgócsapatának szurkolói, hogy huszonhat év után újra NB I-es együttese van a városnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség nem engedélyezte a hazai mérkőzéseket, így azokat Debrecenben kellene lejátszani. Jámbor János, a csapat egyik főtámogatója azt mondta, esélyegyenlőség híján nem látja értelmét, hogy maradjon.

Hiába jutott fel az Eger az élvonalba, a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban nem lehet NB I-es mérkőzéseket játszani.

"Az egri stadion jelenleg számos súlyos hiányosság miatt - köztük a villanyfény hiánya - nem alkalmas élvonalbeli mérkőzések megrendezésére" - írja az Mlsz.hu.

Vancsa Miklós, az Egri FC cégvezetője a Blikknek úgy nyilatkozott, ők csak a biztonsági szempontból kiemelt összecsapásokat szerettük volna máshová vinni.

"Nagyon szomorúak vagyunk, hogy a labdarúgó-szövetség elnöksége így döntött, és semmilyen toleranciát nem tanúsít irányunkban, most lefejezte az egri focit."

Így véli Jámbor János, a csapat főtámogatója is, aki szerint el kell gondolkoznia a további szerepvállalásán.

"Ha végig idegenben kell játszanunk, nem látom értelmét, hogy továbbra is támogassam az együttest, mert nincs esélyegyenlőség" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, feltéve a kérdést, ha a Szolnoknak korábban megengedték, hogy világítás nélkül hazai pályán szerepeljen az első osztályban, akkor néhány hónapra rá miért nem érvényes ugyanez az Egerre.

A Heol.hu-nak Kocsis Zoltán ügyvezető igazgató azt mondta, szinte fejbe vágta őket a döntés.

"Továbbra is azon dolgozunk, hogy hazai mérkőzéseink helyszíne a Szentmarjay Tibor Városi Stadion legyen. A létesítményt az elmúlt hetekben két biztonságtechnikai szakértő is körbejárta, akik elkészítették a statikai jelentéseket, és hamarosan hozzáláthatunk a munkálatokhoz. Korábban július 20-ig kaptunk haladékot arra, hogy a szükséges feladatokat elvégezzük a létesítményben, amelyeket a rendezéshez elengedhetetlenül fontosak. Szó sincs arról, hogy félrevezettük volna a közvéleményt, ugyanis például a nézőtéri korlátok gyártása már elkezdődött. A világítás legkorábban október 15-ig készül el."

Mindent egy helyen az Eb-ről