Vágólapra másolva!
Elkeseredett interjút adott a Nemzeti Sportnak a Dinamo Moszkvában futballozó Dzsudzsák Balázs. A klubmérkőzésen több mint egy éve gólképtelen szélső úgy érzi, jobb futballista lett Oroszországban, de szavaiból kiderült, hogy a PSV-nél megszokott támadófoci nagyon hiányzik neki.

A válogatott focista elmondta, a három vereséggel rajtoló Dinamo Moszkva kudarcainál is jobban zavarják az otthonról kapott kritikák. "Sokan bizonyára azt képzelik, hogy a Dinamónál csak kávézgatok, a délutáni program után hazamegyek, és másnap reggelig számolom a pénzemet" - panaszkodott a középpályás. "Hát nem! Megszakadok azért, hogy másnap jobb futballista legyek, hogy klasszissá váljak."

Dzsudzsák úgy fogalmazott, a PSV-ben aranyélete volt, az orosz bajnokságban azonban ez megszűnt. "Vissza kell zárnom a védekezésnél, szinte egyfolytában futnom kell, és igen, a meccsek végére néha elfogyok" - fogalmazott Dzsudzsák, aki elismerte, hogy mentálisan nincs topon, de hangsúlyozza, hogy jobb futballista lett az elmúlt egy évben.

A nulla ponttal és rúgott gól nélkül álló Dinamo Moszkvánál a hét elején távozott Szergej Szilkin vezetőedző. A ballábas magyar akkor is hajlandó megfelelni a majdani új edzőnek, ha ugyanazokat kéri, mint elődje, de a türelme nem végtelen. "Ha minden marad a régiben, sajnos el kell gondolkodnom a folytatáson. Én nem védekezésre születtem, számomra a felezővonaltól igazából csak előrejáték létezik, úgy tudom magamból kihozni a legtöbbet."