Vágólapra másolva!
Eltűnt az öröm és a magabiztosság a Real Madridból, és már nem lövi úgy a gólokat, mint tavaly, így lehetetlennek tűnik a bajnoki címvédés, ismerte el José Mourinho az Espanyol elleni hazai iksz után. Az edzőt ugyanakkor százezer katalán éltette a Camp Nouban, miután a Barcelona 4-1-el küldte haza az Atlético Madridot.

"Nem sok kétség maradt, decemberre eldőlt a bajnokság. Talán a maják is erről beszéltek" - kezdi drámaian barcelonai tudósítását a Marca című napilap. A Barcelona úgy is simán bedarálta az Atlético Madridot (4-1), hogy az első félórában a vendégek jobban játszottak és vezetést is szereztek.

A hajrában viszont már százezer katalán gúnyos kórusát visszhangozta a Camp Nou: "Mourinho imádunk, Mourinho, maradj!"

Addigra a Real Madrid újabb pontokat bukott, hazai pályán 2-2-re végzett az idén gyengén szereplő Espanyollal. Tizenhat forduló után a Barca tizenhárom ponttal vezet a Real előtt, és már az Atléticót is kilenc pontnyira leszakította.

Már Mourinho is kénytelen elismerni: ebből nehezen lesz címvédés.

"Majdnem lehetetlen megnyerni a bajnokságot, mégis javulnunk kell, mert ha itt fejlődünk, a BL-ben is jobbak leszünk. Nem vagyunk már olyan jók, mint régen, nincs meg az az öröm és magabiztosság, mint tavaly, és nem tudunk annyi gólt lőni."

Forrás: AFP/Pedro Armestre

"Sosem voltam ilyen helyzetben, de van bennem erő. Mindannyiunknak ki kell állnia magáért, az ambíciói, a személyes méltósága és a Real Madrid neve miatt is."

Mourinho a félidőben lecserélte a korábban kapufát rúgó Luka Modricot. "Nem játszott rosszul, taktikai okokból cseréltem le. Sajnáltam, hogy le kell hoznom, mert jól tette a dolgát."

Az újságírók arról is kérdezték Mourinhót, miért kap ilyen sok gólt pontrúgásokból a Real: "Maga újságíró, képesnek kellene lennie önállóan kielemezni ezt!"