Vágólapra másolva!
Vitor Baia szerint José Mourinho lenne a legmegfelelőbb választás a Barcelona vezetőedzői posztjára, ha Josep Guardiola távozik a csapattól.

A katalánokkal mindent megnyert Guardiola egyelőre nem hosszabbította meg a szerződését, és spanyol lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a nyáron távozik, akárcsak Mourinho a Real Madridtól. Vitor Baia, a Barcelonában 1996 és 2000 között védő kapus szerint a portugál edző tökéletesen tudna alkalmazkodni a Barcelonához is.

"A Portónál és a Chelsea-nél is teljesen más stílust képviselt, aztán az Interrel is más focit játszatott, és a Real Madridnál is képes egy teljesen új arcát mutatni. A világ legjobb edzője, aki bármelyik csapathoz, bármelyik kultúrába igazol, mindenhol nagyot tud alkotni, a Barcelona sem jelentene neki gondot" - nyilatkozta a 42 éves Vitor Baia az Esports COPE-nak.

Az angol lapok ugyanakkor azzal vannak tele, hogy Mourinho komolyan fontolóra vette nyári visszatérését Chelsea-hez - legalábbis a Sun meg nem nevezett forrása szerint.