Vágólapra másolva!
Habár kisebb hibákat felrónak neki, összességében elismerően értékelték Kassai Viktor teljesítményét a szerda esti Milan-Arsenal BL-mérkőzésen. A magyar bírónak nem volt különösebben nehéz dolga, a Milan egy meglehetősen egyértelmű meccsen verte 4-0-ra az erőtlen Arsenalt.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint Kassai ismét igazolta, hogy kiváló bíró, bár kisebb hibákat elkövetett. A legvitatottabb ítélete az volt, hogy a második gól előtt továbbengedte a Milan támadását, noha az lesgyanús helyzetből indult ki. Az olasz lap kiemeli, milyen finom megoldást választott a játékvezető, amikor Mexesnek utólag adott sárga lapot Rosicky visszahúzásáért, a támadást viszont nem állította meg, Antonini sárgája viszont hibás döntés volt, mert vétlenül ütközött Szczesny kapussal - írja a Gazzetta.

A Worldreferee.com szintén Kassai stílusát méltatta, a játékvezetőket rendszeresen értékelő portál szerint a FIFA, az UEFA és a média egyaránt kedveli azt a visszafogott és nagyvonalú bíráskodást, amellyel Kassai "ott is van a pályán, meg nem is", azaz jobbára észrevétlen marad. Az angolok által szórványosan kifogásolt tizenegyes az oldal szerint jogos volt, felrója viszont, hogy nem sokkal később Kassai továbbengedte a játékot, amikor Van Persie-t szintén lerántották a tizenhatoson belül. A második Milan gólt leshelyzet előzte meg, és a játékvezető Van Bommel egyik műesésének is bedőlt, véli a Worldreferee.com, amely 7-esre osztályozta a magyar bíró teljesítményét.