Vágólapra másolva!
Félbeszakadt a Tottenham-Bolton angol FA-kupa-találkozó, miután a hazaiak játékosa, Fabrice Muamba eszméletét veszítve elterült a játéktéren. A 23 éves középpályás életéért már a pályán küzdöttek az orvosok, a Sky Sports angol internetes oldal értesülése szerint a kórházban stabilizálták az állapotát.

A vendégek Bogdán Ádámmal a kapuban kezdték a találkozót, és Bale öngóljával már a hatodik percben vezetést szereztek. A hazaiak öt perc múlva válaszolni tudtak Walker góljával.

A folytatásban nem a játék került a középpontba, a szünet előtt ugyanis a hazaiak középpályása, Fabrice Muamba elveszítette eszméletét. A mérkőzésről élőben tudósító Telegraph internetes kiadása szerint az orvosok a zairei születésű angol játékos újraélesztéséért küzdöttek a mentők megérkezésééig.

A focista elszállításakor mindkét szurkolótábor a nevét skandálta. Az ESPN szerint Muamba nem lélegzett, amikor levitték a pályáról. A meccset vezető Howard Webb hosszasan tanácskozott a két csapat játékosaival, majd lefújta a találkozót.

A kórházba Owen Coyle menedzser és Kevin Davies csapatkapitány is elkísérte, azóta a Sky Sports angol internetes oldal kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy sikerült stabilizálni az állapotát.

Forrás: AFP

A meccs után a Tottenhamet erősítő Rafael van der Vaart a twitteren kommentálta az eseményeket: "Borzalmas, ami Muambával történt, valamennyien imádkozunk érte." Ugyanígy tett például, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Emmanuel Adebayor és Tom Huddlestone is.

Muamba 2008 óta erősíti a Boltont, melyben 130 találkozón szerepelt, az angol korosztályos válogatottakba is bekerült, az U21-es válogatottal ott volt a 2011-es Eb-n is.