Vágólapra másolva!
A Bundesligát két lengyel szélsőhátvéd képviseli, a középpályán pedig legalább két gól kellett hozzá, hogy valaki bekerüljön a hét világválogatottjába.

Kapus
Stephan Andersen (dán, Evian TG): A francia kiscsapat három vereség után szerzett ismét pontot, ráadásul a listavezető Olympique Lyon otthonában. A hazaiak persze végigtámadták a mérkőzést, de egyszer sem tudtak kifogni a vendégek kapusán, aki több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek
Lukasz Piszczek (lengyel, Borussia Dortmund): A dortmundiak az év első mérkőzésén lemosták a pályáról a Werder Brement. Az 5-0-s diadal mindegyik gólját más szerezte, a csapat legjobbja viszont nem talált be. A jobbhátvéd Piszczek ugyanakkor két gólpasszt adott, és az egész jobb oldalt bejátszotta.

Renato Civelli (argentin, OGC Nice): Már a negyedik helyen áll a Ligue 1-ben a nizzai csapat, amely legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, a hétvégén Lille-ben győzött. A Nice kapott gól nélkül hozta le a meccset, és argentin középhátvédje, Civelli szerezte az első találatát.

Ben Davies (walesi, Swansea City): Elsősorban spanyol játékosai miatt szokás emlegetni a Swansea-t, amelyben azonban akad néhány saját nevelésű is. A 19 éves hátvéd a nyáron került fel az első csapathoz, azóta már a válogatottban is bemutatkozott, a hét végén a Stoke City ellen pedig megszerezte első gólját a Premier League-ben.

Sebastian Boenisch (lengyel, Bayer Leverkusen): A védőnek a szezon rajtján még nem volt csapata, a Leverkusen csak novemberben szerződtette, miután valamennyi balhátvédje megsérültek. Boenisch egyelőre maximálisan él a lehetőséggel, és az Eintracht Frankfurt ellen nagyon fontos gólt szerzett.

Középpályások
Cristiano Ronaldo (spanyol, Real Madrid): Egy hét alatt két meccset játszott a Valenciával a Real, és az elsőre Cristiano Ronaldo aligha emlékszik szívesen, hiszen két nagy ziccert is kihagyott. A bajnokin viszont fantasztikusan futballozott, két gólja mellett adott egy gólpasszt is.

Paul Pogba (francia, Juventus): A Manchester United drukkerei az esetek többségében maximálisan elfogadják Alex Ferguson döntéseit, de Pogba elengedése nekik is fájó pont. A fiatal francia középpályás a Juventusban ugyanis egyre jobban futballozik, a hét végén az Udinese ellen két távoli bombagólt is szerzett.

David Silva (spanyol, Manchester City): Csökkentette hátrányát a listavezető Manchester United mögött Roberto Mancini együttese, amely a hétvégén elsősorban Silva remeklésének köszönhetően győzte le a Fulhamet, a spanyol középpályás szerezte ugyanis a meccs mindkét gólját.

Gonzalo Castro (uruguayi, Real Sociedad): A baszkok hatalmas meglepetést okoztak azzal, hogy hazai pályán 3-2-re legyőzték az addig veretlen FC Barcelonát. A győztes gól megszületésekor Castro már nem volt a pályán, de előtte nagyon sokat tett azért, hogy a Sociedad nyerjen, hiszen kétszer is betalált.

Csatárok
Adam Le Fondre (angol, Reading): Húsz perccel a lefújás előtt a kiesés ellen küzdő klub 1-0-s vesztésre állt Newcastle-ban, így Brian McDermott beküldte a pályára Le Fondre-ot. Egy perccel később már 1-1 volt az állás, újabb hat perc elteltével pedig már a Reading vezetett, és meg is nyerte a meccset 2-1-re - mindkét találatot a cserecsatár érte el.

Giampaolo Pazzini (olasz, AC Milan): A szezon elején még úgy tűnt, hogy a Milan járt rosszabbul az Interrel végrehajtott Cassano-Pazzini cserével, de drukkerei immár egyáltalán nem bánják, hogy megszerezték a városi rivális támadóját. Pazzini a Bologna ellen kétszer talált be, és már tíz gólnál jár a szezonban.

www.globalsoccerapp.com