Vágólapra másolva!
Miután a madridiak a múlt héten kétszer is legyőzték a Barcelonát, Raphael Varane személyében Real-játékos is bekerült a hét világválogatottjába. A Tottenham középpályása, Gareth Bale óriási formában van, a manchesteri Kagava Sindzsi és a liverpooli Luis Suárez mesterhármassal jelentkezett.

Kapus:

Kossi Agassa (togói, Stade Reims): a Paris Saint-Germain számára a sztárigazolások ellenére sem egyszerű a francia bajnokság megnyerése, ezt a hét végi mérkőzés is bizonyította, a párizsiak ugyanis 1-0-ra kikaptak a kiesés ellen küzdő Reimsől, amelynek kapusa, Agassa fantasztikusan védett.

Hátvédek:

Jonathan Schmid (német, Freiburg): a kiscsapat minden várakozást felülmúl, hiszen a bajnokságban az ötödik helyen áll, a kupában pedig ott van a legjobb négy között. A Mainz elleni negyeddöntőben Schmid 0-2-nél, a védelmet stabilizálandó állt be, és ez olyan jól sikerült neki, hogy a csapat fordított, ő pedig bennragadt a kezdőben, és a bajnokságban a Nürnberg ellen pontot érő gólt szerzett.

Alessio Romagnoli (olasz, AS Roma): nem szívbajos a rómaiak edzője, Aurelio Andreazzoli, hiszen a Genoa ellen gondolkozás nélkül betette a kezdők közé a 18 éves bekket, aki eddig mindössze egyszer lépett pályára a Serie A-ban. Romagnoli azonban nem illetődött meg, remekül futballozott, még gólt is fejelt.

Raphael Varane (francia, Real Madrid): ritkán fordul elő, hogy egy csapat egy hét alatt kétszer is legyőzze a Barcelonát, de a madridiaknak ezúttal ez is összejött: előbb a spanyol kupában, majd a bajnokságban verték ősi riválisukat. A fiatal középhátvéd mindkét találkozón remekül játszott, ráadásul a kupameccsen egy gólt is fejelt.

Sergio Escudero (spanyol, Getafe): sorozatban harmadszor nyert a bajnokságban a madridi kiscsapat, amelynek már nem a kiesés elkerülése miatt, hanem az európai kupaszereplés eléréséért izgulhat. A Schalkétől a télen leigazolt balhátvéd remekül beilleszkedett a gárdába, és a hét végén a Real Zaragoza ellen első gólját is megszerezte.

Középpályások:

Kevin Mirallas (belga, Everton): a liverpooliak remek hetet zártak, hiszen előbb az FA-kupában nyertek 3-1-re az Oldham Athletic ellen, majd a bajnokságban ugyanilyen arányban győzték le a Readinget. A sérüléséből nemrég visszatért belga szélső mindkét meccsen gólt szerzett.

Kagava Sindzsi (japán, Manchester United): a tavaly nyáron Dortmundból szerződtetett támadó középpályás eddig nem sokat nyújtott Manchesterben, ezúttal azonban a Norwich City ellen minden összejött neki, és ennek eredményeként mesterhármassal segítette győzelemre a hazaiakat.

Julian Draxler (német, Schalke): a gelsenkircheniek a jelek szerint lassan kilábalnak a hullámvölgyből, hiszen a hét végén idegenben nyertek 4-1-re a Bundesligában a Wolfsburg ellen. A fiatal Draxler ehhez két góllal és egy gólpasszal járult hozzá, ráadásul lőtt egy kapufát is.

Gareth Bale (walesi, Tottenham): képtelen hibázni a Spurs középpályása az elmúlt hetekben, és ennek köszönhetően a londoniak egyre biztosabban őrzik helyüket a közvetlen élmezőnyben. A hét elején a West Ham United ellen Bale két góllal járult hozzá a győzelemhez, majd az Arsenal elleni derbin is eredményes volt.

Csatárok:

Luis Suárez (uruguayi, Liverpool): a 'Pool számára egyelőre még az európai kupaszereplés elérése is kérdéses, de Suárez mindent megtesz annak érdekében, hogy legalább ez sikerüljön. A hét végén mesterhármast ért el a Wigan Athletic ellen, és így már 21 gólnál jár a bajnokságban.

Rodrigo Palacio (argentin, Internazionale): egy félidőt követően úgy tűnt, hogy a milánóiak pont nélkül térnek haza Cataniából, hiszen a hazaiak 2-0-ra vezettek. A szünetben azonban beállt Palacio, aki előbb adott egy gólpasszt, majd két gólt is szerzett, és az Inter így nyerni tudott 3-2-re.

www.globalsoccerapp.com