Vágólapra másolva!
A Championshipen belül váltott klubot Futács Márkó, aki a Leicestről egy hónapig a Blackpoolhoz került.

"Régóta szerettem volna elmenni kölcsönbe, de eddig nem engedett el a klubom, most viszont rábólintott az edző, hogy egy hónapra átigazoljon a Blackpool. Nemrég értesültem a lehetőségről, örültem neki, hiszen Paul Ince edzővel élmény lesz a közös munka, rövid idő alatt is sokat tanulhatok tőle. Különös, hiszen héfőn még a Leicester második csapatában léptem pályára a Coventry ellen, kedden pedig Birminghamban csatlakozom a blackpooli kerethez" - nyilatkozta Futács.

Az U20-as válogatottal vb-bronzig jutó csatár elmondta, Angliában szokás, hogy rövid időre szerződtetik a játékost az egyesületek, és ilyenkor nincs idő beilleszekdni, egyből teljesíteni kell.

"Nem barátokat szerezni megyek, a játéklehetőség vonzott. Annak nincs sok értelme, hogy a Leicester padját koptatom, így viszont lesz négy bajnoki, amin bizonyíthatok. Kedden a cserék közé neveznek, remélem, szombaton, a Watford otthonában már a kezdőben kapok helyet. Nincs jó formában a Blackpool, nyilvánvalóan azért néztek ki, mert gólokat remélnek tőlem. Jó lenne, ha sikeres hónap elé néznék, hiszen amennyiben menne a futball, a Leicester is várná, hogy visszatérjek - s talán jobban számolna velem az edző."

A Leicester a rájátszást érő ötödik helyen áll, míg a Blackpool a tizenhatodik 34, illetve 35 meccs után.