Vágólapra másolva!
Súlyos fogadási botrányba keveredett a dunaszerdahelyi FK DAC labdarúgócsapata, amelynek három egykori és négy jelenlegi játékosát is azzal vádolják, legkevesebb 19 meccset adtak el. Az érintettek között akad válogatott futballista is.

Dunaszerdahelyi focisták is gyanúsítottak a szlovák bundaügyben

Csehországban is lecsaptak a bundázó labdarúgókra

Szlovákiában hét személy ellen indult eljárás a helyi (és a cseh) futballt érintő fogadási botrányban, a megvádolt aktív focisták mind a dunaszerdahelyi FK DAC 1904 csapatához köthetők, jelentette be Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány.

A dunaszerdahelyi együttes jelenlegi keretéből Ivan Hodúr (2002 és 2006 között 12 mérkőzést játszott a válogatottban), Michal Dian, Tomás Huber és Marek Bozon érintett.

A rendőrség szerint a DAC idei szezonban lejátszott nyolc meccse közül négyet manipuláltak - a bundázás célja mind a négy esetben az volt, hogy legalább négy gól essen a találkozón. Ebben a szezonban a dunaszerdahelyi csapat alábbi négy mérkőzésén esett legalább négy találat: Senica-DAC 4-0 (3. forduló), Trencín-DAC 6-0 (5. forduló) Myjava-DAC 4-1 (7. forduló), DAC-Pohronie 6-1 (szlovák kupameccs).

"A klubban nincs sok információnk az esetről, a játékosainkkal szemben felmerült gyanúról senki sem informált minket" - idézte a pozsonyi Új Szó Dusan Chytilt, a DAC menedzserét. Elmondása szerint közvetve szereztek tudomást arról is, hogy egyik játékosuk, Ivan Hodúr a rendőrségen vallomást tett. "Pénteken őt is várjuk az edzésre" - tette hozzá Chytil. A labdarúgó-szövetség (SFZ) állásfoglalásában azt írja, nagyra értékeli a rendőrség munkáját. "A SFZ-t a rendőrség folyamatosan és rendszeresen értesítette a nyomozás állásáról. Minden kért információt megadtuk a nyomozati szerveknek" - áll a nyilatkozatban.

A Sme.sk portál szerint a dunaszerdahelyi futballisták azért vettek részt a bundában, mert hónapok óta nem kaptak fizetést, emiatt néhányan megtagadták a játékot egy augusztusi kupamérkőzésen is.

"Vannak, akiknek kettő, de akadnak olyanok, akinek öt vagy még annál is több havi bérével tartozik a klub. Ebből elég volt, így nem lehet játszani, valamiből meg is kell élnünk. A jelzáloghitelekkel megterhelt társaimtól nem fogják megkérdezni a bankok, hogy miért nem fizetnek" - nyilatkozta néhány hete Branislav Fodrek, a csapat középpályása.

"Ha nincs pénz, nehéz a futballra koncentrálni. Egy profi klub nem így működik" - mondta nemrég Stanislav Velicky, aki szintén elvesztette türelmét, és elhagyta a klubot.