Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic szerint viccnek is rossz a férfi és a női focit összehasonlítani, idézte a svéd támadó nyilatkozatát az NSO.hu.

"Minden tiszteletem a hölgyeké, hiszen sikeresek, de ne hasonlítsuk már össze a női focit a férfiakéval! Felejtsék el, ez még viccnek is rossz" - mondta Ibra a svéd Expressennek. "Ha kilépek Svédországból, külföldön Lionel Messihez és Cristiano Ronaldóhoz hasonlítanak. Ha hazajövök, női labdarúgókkal vetnek össze."

A svéd női válogatott 1984-ben Európa-bajnok lett, a 2003-as vébén ezüst-, a 2011-esen bronzérmet szerzett. Svédországban nagy felháborodást keltett, amikor egy év végi gálán a válogatottsági rekordot megdöntő Anders Svenssont egy Volvóval jutalmazták, a nőknél ugyanezt a sikert elérő Therese Sjögran viszont üres kézzel távozott. Ibrahimovic szerint nincs min háborogni.

"Szerintem a nőket olyan arányban kellene jutalmazni és fizetni, amilyen bevételt generálnak" - mondta Ibra, arra utalva, hogy a férfiak bajnoki és válogatott mérkőzésein a hölgyek nagyobb eredményessége dacára sokkal több néző van, mint a nőkén. "A nyáron egy svéd újságíró megkérdezte tőlem, kit tartok jobb futballistának: magamat vagy Lotta Schelint? Visszakérdeztem: ugye viccel? Rengeteg rekordot megdöntöttem, válogatottsági csúcs közelébe értem. Mégis kikkel kellene engem összevetni: a mostani rekorderrel vagy a nőkkel?"