Guardiolával meglehet a Szent Grál

175923031
Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola tries on a cap reading record champions after winning the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Bayern Munich in Berlin's Olympic Stadium on March 25, 2014. Bayern Munich won the match 1-3 securing them the Bundesliga title again this season. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Hertha elleni 3-1-es győzelmével a Bayern München már hét fordulóval a vége előtt megnyerte a Bundesligát, amire korábban egyetlen csapat sem volt képes. Ez nem az első rekord, amit Pep Guardiola csapata megdönt, és várhatóan nem is az utolsó. Mit érhet még el az idei szezonban a Bayern?

A minden sorozatban címvédő Bayern München 24. alkalommal nyerte meg a német bajnokságot, amivel továbbra is fölényesen vezeti az örökranglistát - a második helyen a Nürnberg áll kilenc Bundesliga-címmel -, és ezen kívül is halmozza a rekordokat: övék a leggyorsabban elért bajnoki cím, a zsinórban elért legtöbb bajnoki győzelem (19) és a zsinórban elért legtöbb idegenbeli győzelem (10), hogy csak a legfontosabbakat említsük. Valószínűleg a java még hátra van. Összegyűjtöttük, hogy a bajor klub még milyen rekordokat állíthat be az idén.

Veretlen bajnoki szezon
Már így is a Bayerné a Bundesliga történetének leghosszabb veretlenségi sorozata 27 meccsel, és ha a hátralévő hét fordulóban sem kap ki, az első német csapat lehet, amely egy teljes bajnoki szezont abszolvál vereség nélkül. Eddig is a Bayern járt legközelebb a rekordhoz, az 1986/87-es és a 2012/13-as szezonban is csak egyszer veszített mérkőzést.

A bajnoki címet már behúzták Forrás: AFP/Johannes Eisele

Leghosszabb veretlenség
A bajorok így egy másik csúcsot is megdöntenének az európai topligák csapatai közül eddig a Milan produkálta a leghosszabb veretlenségi szériát, amikor 1991 és 1993 között összesen 58 bajnoki meccsen át nem talált legyőzőre, a Bayern pedig most jár 52-nél.

Legtöbb bajnoki pont
A Bayern tavaly 91 pontot ért el a Bundesligában, amivel új rekordot állított fel, de idén valószínűleg ezt is felül fogja múlni: jelenleg 77 pontja van, és még 21-et szerezhet, így akár három döntetlen, vagy két vereség esetén is összejöhet az új csúcs.

Legtöbb bajnoki győzelem
Ha a hátralévő hétből legalább öt meccset megnyer, Guardiola csapatáé lesz a legtöbb, egyetlen szezon során elért győzelem a Bundesligában. Az eddigi rekordot is a Bayern tartja, tavaly 29 bajnokiján tudott nyerni.

Legtöbb lőtt gól a bajnokságban
Szintén a Bayern szerezte az eddigi legtöbb gólt egyetlen idény alatt, szám szerint 101-et az 1971-72-es szezonban. Idén eddig 79 találatnál jár, így a hátralévő mérkőzéseken további 23-ra van szüksége a csúcsdöntéshez. Ha tartja az idei formáját, ez nem fog összejönni: a Bayern jelenlegi átlaga 2,9 lőtt gól meccsenként, ezt a hátralévő fordulókban 3,2-re kellene feltornásznia.

Nem lett gyengébb a Bayern Guardiolával sem, sőt... Forrás: AFP/Odd Andersen

Legkevesebb kapott gól a bajnokságban
A Bayern tavaly mindössze 18 gólt kapott 34 meccsen, és minden esélye megvan rá, hogy ezt a rekordot is átadja a múltnak: idén 13 gólt kapott 27 meccsen.

BL-duplázás
A rekordok Szent Grálja: a Bajnokok Ligáját korábban még senki nem nyerte meg két egymást követő évben, pedig többen is megpróbálhatták, de végül a Milan, az Ajax, a Juventus, a Valencia és a Manchester United is elbukott a döntőben. A Bayern München tavaly meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a BL-t, és jelenleg a szakértők és a szurkolók többsége szerint is a világ legjobb csapata, így jó esély van az ismételt döntőbe jutásra. Ráadásul ez lenne a bajorok harmadik fináléja három év alatt, amivel beállítanák a Milan és a Juventus rekordját, amelyek 1993 és 1995, illetve 1996 és 1998 között zsinórban 3-3 BL-döntő résztvevői voltak.