Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minden sérült ott lesz a BL-döntőn

Diego Simeone, Atlético Madrid, foci
SPAIN, Barcelona : Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone is tossed by his teammates as they celebrate their Spanish league title at the end of the Spanish league football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 17, 2014. Atletico Madrid claimed their 10th Spanish league crown today but first in 18 years after coming from behind to draw 1-1 away at title rivals Barcelona. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, minden sérüléssel bajlódó kulcsjátékos szerepet kap majd a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati, lisszaboni fináléjában, amelyben az Atlético Madrid és a Real Madrid találkozik egymással.

Az Atléticóból múlt szombaton, a Barcelona elleni, bajnoki címről döntő mérkőzés első félidejében Diego Costa és Arda Turan is kidőlt, csütörtökön este azonban már mindkét futballista a társaival edzett.

Hasonló a helyzet a Real Madridnál is, Carlo Ancelotti együttesében a két százmilliós játékos, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is sérüléssel bajlódott, ám a portugál és a walesi szélső is bevethető állapotban várja az összecsapást. A madridiaknál ugyanakkor még mindig van két kérdéses szereplő, Karim Benzema és Pepe játéka továbbra is bizonytalan.

A bajnoki hajrá minden bizonnyal az Atléticóból vett ki többet, ugyanis a Real Madrid három fordulóval vége előtt gyakorlatilag kiszállt a versengésből, ez lehetőséget adott legjobbjainak a pihenésre. A mérkőzéssel kapcsolatban Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője elmondta, véleménye szerint a középpályán dől el majd el a kupa sorsa.

"Rendkívül kiegyenlített találkozóra számítok, úgy gondolom, döntő lehet, hogy a középpályások mennyire tudnak majd játszani" - mondta Simeone.

Diego Simeon a fellegekben Forrás: AFP/Lluis Gene

Carlo Ancelotti a Milan trénereként 2003-ban és 2007-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, és a második edző lehet, aki harmadszorra a csúcsra ér a BL-ben. "Nincs rajtam nyomás, csak élvezem a boldogság pillanatait. Rengeteg csapat csak a televízió elől nézheti ezt az összecsapást, mi pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy ott lehetünk a pályán. Sokszor néztem a döntőt a tv előtt, de azt nem élveztem" - mondta az olasz szakvezető.

A Real Madrid a 17., az Atlético Madrid a 7. európai kupadöntőjére készül. Előbbi 11, utóbbi 3 sikernél tart. A BEK/BL-ben a Real 12 fináléból kilencszer győzött, míg az Atlético az eddigi egyetlen döntőjét elbukta.

A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban. 1959-ben az elődöntő első meccsén a Real Madrid Héctor Rial, valamint Puskás Ferenc góljával 2-1-re nyert, az Atlético azonban a 1-0-val visszavágott. Mivel akkor még nem létezett az idegenben lőtt gólok szabálya, megismételt mérkőzés döntött a továbbjutásról, melyen a Real Alfrédo Di Stefano és Puskás góljaival ismét 2-1-re nyert, ezzel sorozatban negyedszer bejutott a döntőbe - és ismét övé lett a kupa.

A Bajnokok Ligája idei döntőjét a lisszaboni Luz-stadionban játsszák. A meccs szombat este 20.45-kor kezdődik.

Telekom TV előfizetéssel rendelkezők a TV GO-n különdíj fizetése nélkül végigszurkolhatják a 2014-es labdarúgó BL-döntőt mobilon, tableten vagy PC-n. Részletek itt: https://www.tvgo.hu/

A BL-döntőről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Mindent egy helyen az Eb-ről