A 92. percben nyert az Arsenal

498486197
Arsenal’s French defender Laurent Koscielny scores the equalising goal during the English Premier League football match between Arsenal and Crystal Palace at The Emirates Stadium in north London on August 16, 2014. AFP PHOTO / CARL COURT RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az Arsenal is gyengén kezdte a Premier League 2014/15-ös szezonját, de Aaron Ramsey 92. percben szerzett góljával végül a nyitóforduló első csapata lett, amely győzni tudott hazai pályán. Arséne Wenger csapata hátrányból fordított, Alexis Sánchez gólpasszal mutatkozott be új klubjában. 

Arsenal-Crystal Palace 2-1 (1-1) G: Koscielny 46., Ramsey 92. ill. Hangeland 35. - További PL-eredmények

A Manchester Unitedhez hasonlóan az Arsenal sem kezdte nagy formában az idényt, és a londoniak is gyorsan hátrányba kerültek hazai szezonnyitójukon a Crystal Palace ellen. Egy szögletnél nem figyeltek az Arsenal védői, a vendégek zavartalanul felurgó középhátvédje, Brede Hangeland a hosszú sarokba csúsztatta a CP vezetőgólját.

Az Arsenal a vébégyőztes német játékosai nélkül, de így is meglehetősen erős felállásban lépett pályára. Ott volt például a pályán a nyár nagy igazolása, Alexis Sánchez, akinek ugyan a gól nem jött össze, de a 46. percben az ő védők mögé beemelt labdáját csúsztatta a vendégek kapujába Laurent Koscielny.

Koscielny szép mozdulattal egyenlített Forrás: AFP/Carl Court

A nyomasztó (73 százalékos) labdabirtoklási fölényben játszó Arsenal a hajrában emberelőnybe került, de Puncheon kiállítása után már csak 2 perc volt hátra a rendes játékidőből. A ráadás mégis meghozta a győztes gólt, miután a Crystal Palace védői nem tudtak felszabadítani, Aaron Ramsey (aki a legutóbbi hat meccsén az ötödik gólját szerezte) pofozta be közelről a Debuchy lövése utáni kipattanót.

Az Arsenal nem játszott jól, de sokat tett a győzelemért, így nem mondható érdemtelennek a hazai siker. Arséne Wenger csapata lett a nyitóforduló szombati játéknapjának első hazai csapata, amely győzni tudott.