Világbajnok cserekapus a Bayernnél

Pepe Reina
Napoli's Spanish goalkeeper Pepe Reina (R) watches this shot by Arsenal's French striker Olivier Giroud (L) go wide during the pre-season friendly football match between Arsenal and Napoli at The Emirates Stadium in north London on August 3, 2013, the game is a one of four matches played over two days for the Emirates Cup. AFP PHOTO/IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
A Bayern München a honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Liverpool világ- és Európa-bajnok kapusával, Pepe Reinával. A legutóbbi szezont a Napoliban töltő Reinának jó eséllyel csak a kispad jut a világ egyik legjobb kapusa, Manuel Neuer mögött, de a spanyol játékos semmiképpen nem akart visszatérni a Liverpoolhoz. 

A Marca úgy tudja, a Bayern 5 (más források szerint 3) millió eurót fizet a Liverpoolnak a spanyol kapusért, ami mindkét félnek remek üzlet. A németek vettek egy jó képességű, koránál fogva már a kispadozást is vállaló kapust (bár 31 évesen még lehetne Reinában több ambíció), a Liverpool pedig egészen kerek összeget kapott egy létszámfelettivé vált játékosért.

Reinának több ajánlata is volt, a kapus a spanyolokkal alaposan kistafírozott Bayern ajánlatát fogadta el, amiben szerepet játszhat az is, hogy korábban Pep Guardiola játékostársa volt, jól ismeri a németek edzőjét. Rafa Benítez szívesen a Napolinál tartotta volna a kapust, de ahhoz nem volt forrása, hogy kivásárolja Reinát a kétéves liverpooli szerződéséből.

Nem volt rossz szezonja Nápolyban Forrás: AFP/Ian Kington

„Valóban megegyeztünk Reinával és a Liverpoollal, Michael Reschke [technikai igazgató] mindent elintézett, míg a csapattal az Egyesült Államokban jártunk. Jó nevű, rutinos kapust vásároltunk, aki tökéletesen beleillik a szakmai stáb játékkoncepciójába – mondta a Bayern honlapján a klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge.