Halálos ágynál tett ígéret köti Messit

504075735 HORIZONTAL FOOTBALL PORTRAIT PROFILE Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi walks in the rain during the Spanish league football match Getafe CF vs FC Barcelona at the Col. Alfonso Perez stadium in Getafe on December 13, 2014.  AFP PHOTO /
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi walks in the rain during the Spanish league football match Getafe CF vs FC Barcelona at the Col. Alfonso Perez stadium in Getafe on December 13, 2014. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Lionel Messi csak azért nem hagyta még el a Barcelona focicsapatát, mert megfogadta ezt korábbi edzője, Tito Vilanova halálos ágyánál - állítja Henk Ten Cate.

Henk Ten Cate, a Barcelonánál és Chelsea-nél is megfordult edző a holland Telegraaf című napilapnak nyilatkozott Lionel Messiről.

Az argentin zseni jövője egyre ködösebb, több közelmúltbeli fejlemény arra mutat, hogy hamarosan távozhat a katalánoktól. A hírek szerint összeveszett Luis Enrique edzővel, egy ízben olyannyira, hogy Neymarnak kellett megakadályoznia a tetlegességet.

A napokban felmerült a Chelsea, mint Messi potenciális új klubja, a szóbeszédet pedig csak megerősíti Henk Ten Cate nyilatkozata.

"Úgy tudom, mintegy két éve kezdődtek a problémák. Messi csak azért Barcelona-játékos még, mert megígérte az akkori edzőjének, Tito Vilanovának a halálos ágyánál" - mondta a holland edző. Vilanova tavaly áprilisban halt meg, miután nem tudták meggyógyítani a daganatos betegségét.

Messi nehéz napokat él Forrás: AFP/Dani Pozo

"Egy átigazolás most mindenkinek jót tenne. Lionel nagyon hosszú ideje a Barcánál van, új kihívásra volna szüksége. Még mindig nagyon sokat ér, de lassan már lefelé megy majd az ára."

Ten Cate hozzátette, igazán szeretne pozitív lenni, mert Messi tíz éve más szinten játszik, mint a többiek, de nem biztos abban, hogy valaha is eléri még a legjobbját.

"Nem normális tíz éven át úgy szikrázni, ahogy ő tette. A legtöbb nagy sztár hét-nyolc évig képes erre. És valljuk be: már az előző idényben sem nyújtotta a legjobbját, noha a statisztikái még mindig kiválóak voltak."