Vágólapra másolva!
A Videoton vezetőedzője, Joan Carrillo a szerda esti Magyar Kupa-döntő után azt mondta, hogy Fradi-szurkolók megrúgták a fiát. A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délutáni közleménye szerint a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható, hogy mi történt: ezek szerint a szakvezető fiával közös fotót szerettek volna a szurkolók, de Carrillo felesége félreértette a szándékot, ezek után került sor a dulakodásra. Az MLSZ, amennyiben indokolt, eljárást indít.

Az MLSZ Ünneprontók címmel küldött közleményt az Origónak.

A Magyar Kupa-döntő utáni sajtótájékoztatón Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője azt mondta, hogy "nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a 17 éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, függetlenül a stadiontól, de természetes, hogy aggódtam a fiamért” - idézte Carrillót az MLSZ írása.

Közös képet szerettek volna Carrillo fiával

A közlemény szerint a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható a mérkőzés végét követő lelátói incidens. A történtek után az MLSZ biztonsági felelőse - a felvételek alapján - azt állapította meg, hogy a mérkőzés lefújása után a semleges szektorban (ide bárki jegyet válthatott) két, valószínűsíthetően ferencvárosi szimpatizáns (az egyikük Fradi-sálat viselt) szurkoló fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében.

Ekkor közbelépett Joan Carillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. Időközben a hangos szóváltásra felfigyelve, megérkeztek a biztonságiak is.

A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől, és elindultak a helyük felé. Ezek után, a felvételek tanúsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni - a neki közben hátat fordító - egyik ferencvárosi szurkolót. Ezt követően a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat.

Forrás: Kakas Péter, Origo

Az MLSZ közleménye kiemeli, hogy a biztonságiak gyors és szakszerű közbelépésének köszönhetően személyi sérülés nélkül sikerült helyreállítani a rendet a néhány másodpercig tartó lökdösődést követően. Egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás - írja a szövetség.

Az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, az MLSZ megindítja a szükséges eljárást

annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége, és jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

A meccs egyébként jó volt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A biztonsági kamerarendszer felvételei lehetővé teszik, hogy az eset kivizsgálásakor a konfliktusban résztvevők szubjektív előadásának szerepe minimálisra csökkenjen.