Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo öröme sosem lehet teljes Spanyolországban: amikor megnyeri a bajnokságot, akkor nem tudja megszerezni a Pichichi-trófeát, amikor megszerzi a Pichichi-trófeát, akkor mindig elbukja a bajnokságot. A sorminta idén is szinte biztosan folytatódik.   

Cristiano Ronaldo 2009 óta futballozik a Real Madridnál, és idén harmadszor van esélye, hogy megszerezze a Pichichi-trófeát, vagyis ő legyen a liga gólkirálya.

Az első alkalommal a 2010-11-es bajnokságban volt a legeredményesebb játékos 41 találattal, a bajnokságot azonban a Barcelona nyerte.

A tavalyi szezonban szintén ő volt a legjobb 31 góllal, de a bajnoki címet ezúttal is elbukta a Real, mégpedig az Atlético Madriddal szemben.

A tavalyi szezonban az Atlético Madrid akadályozta meg Ronaldót a duplázásban Forrás: AFP


Az idei bajnokságot ismét elvesztette a Real, Ronaldónak viszont újra nagy esélye van rá, hogy gólkirály, és egyben európai aranycipős legyen.

A hétvégi, az Espanyolnak lőtt mesterhármasával már 45 gólnál jár (egyébként ez volt a 26. spanyol mesterhármasa, ami ligarekord), így négy találattal előzi meg Lionel Messit az utolsó forduló előtt, és nem valószínű, hogy kicsúszna a kezéből a cím.

A 2011-12-es szezonban viszont, amikor a Real az egyetlen bajnoki címét szerezte Ronaldo érkezése óta, hiába nyújtott fantasztikus teljesítményt 46 góllal, mert Messi azt is meg tudta fejelni még néggyel, vagyis az argentin 50 góllal hódította el a Pichichit.