Vágólapra másolva!
Bolívia 3-2 arányú, váratlan győzelmet aratott hétfőn Ecuador felett, míg a szintén gólzáporos Chile-Mexikó mérkőzés döntetlennel ért véget a labdarúgó Copa America A csoportjának második fordulójában.

Copa América, A csoport, 2. forduló, eredmények,
Ecuador-Bolívia 2-3 (0-3) G: Valencia 48., Bolanos 81., ill. Raldes 5., Smedberg 18., Moreno 43.
Chile-Mexikó 3-3 (2-2) G: Vidal 22, 55., Vargas 42. ill. Vuoso 21., 66., Jimenez 29.

A csoport állása: 1. Chile 4 pont (5-3), 2. Bolívia 4 (3-2), 3. Mexikó 2 (3-3), 4. Ecuador 0

Bolíviának nem sok esélyt adtak a továbbjutásra az A csoportban, most mégis holtversenyben vezeti a négyest, miután meglepetésre legyőzte Ecuadort. A csapatok eseménydús első félidőt produkáltak, Bolívia gyorsan elhúzott 2-0-ra, majd Ecuador kihagyott egy büntetőt, és még az első félidőbe belefért egy bolíviai büntető is, ami egy igen látványos szabálytalanságot követően alakította 3-0-ra az eredményt.

A második félidőben Ecuador szépített, majd szorossá is tudta tenni a meccset, de egyenlítenie nem sikerült. A bolíviai válogatottnak 1997 óta ez volt az első győzelme a Copa America összecsapásain.

Vidal is kevés volt a győzelemhez Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

Chilének kevés volt Arturo Vidal brilliáns játéka, hogy legyőzze Mexikót. A Juventus középpályása két gólja mellé kiharcolt egy büntetőt, és adott egy gólpasszt is, de a kétszer is vezető Mexikó a második félidő derekán belőtte a harmadik gólját, így Chile nem tudta megnyerni a roppant fontos csoportmeccset.

A meccs hajrájában nagyon ment Chile a győztes gólért, de hiába talált a kapuba, les miatt nem adták meg a gólt. Chile így holtversenyben vezeti a csoportot Bolíviával, amellyel az utolsó körben találkozik, Mexikó két pontjához Ecuador ellen próbálhat meg hozzátenni hármat, amivel biztosan továbbjutna.