Vágólapra másolva!
A sereghajtó Békéscsaba vendégeként szombaton 2-0-s vereséget szenvedett a címvédő Videoton FC a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában. Az újonc első győzelmét aratta hazai pályán ebben a bajnoki idényben, legutóbb erre 2005 áprilisában volt példa az élvonalban.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Békéscsaba - Videoton FC 2-0 (2-0)
Békéscsaba, 1312 néző
v.: Fábián
gól: Viczián (22.), Calvente Criado (45.)
sárga lap: Simon Á. (32.), Vinícius (34.), illetve Bényei (37.), Borbély (40.)
Békéscsaba: Ilizi - Bényei, Vadász (Bagi, 58.), Fehér Zs., Guaru - Calvente Criado (Kertész, 90.), Spitzmüller, Borbély, Laczkó, Viczián - Birtalan (Szilágyi P., 77.)
Videoton FC: Danilovic - Nego (Oliveira, 75.), Vinícius, Lang, Stopira - Gyurcsó, Pölöskei, Kovács I. (Feczesin, a szünetben), Simon Á., Pátkai (Rudolf, 66.) - Suljic

A meccs elején nem estek egymásnak a csapatok, csak egy-két távoli lövéssel próbálkoztak a játékosok, de ezek sem jelentettek komoly veszélyt a kapura. Tapogatozó,

óvatos játékot láthatott a közönség, amikor a hazaiak váratlanul vezetést szereztek.

A félidő hátralévő része szinte eseménytelenül telt, majd

közvetlenül a szünet előtt megduplázta előnyét a Békéscsaba.

A folytatásban a székesfehérváriak birtokolták többet a labdát, mezőnyfölényük azonban teljesen meddőnek bizonyult, egyáltalán nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk, így a Békéscsaba szervezett játékával biztosan őrizte meg előnyét a lefújásig.