Vágólapra másolva!
Dárdai Pál lesz a Hertha történetének leghatékonyabb edzője, ha a csapata szombaton legyőzi a Werder Brement. Huszti Frakfurtja Augsburgba, Szalai Hannoverje Leverkusenbe utazik.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Werder Bremen vendége lesz a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján.

A német Twitter-felhasználók által az őszi szezon legjobb edzőjének választott magyar szakembernek ez lesz a 34. bajnoki meccse a berliniek kispadján, és ha a csapata győz, akkor Dárdai minden idők legjobb Hertha-trénere lesz a pontátlagot tekintve – írta a Bundesliga.de.

Dárdai az idényben remekül irányítja a Herthát Forrás: MTI/EPA/Arne Dedert


A most a harmadik helyen álló berlini csapat ugyanakkor jellemzően nem nyerni jár Brémába, az elmúlt tíz évben például egyszer sem sikerült ez neki. Igaz, a Werdernek az idényben pocsék a hazai mérlege: nyolc mérkőzésből egy-egy siker és döntetlen mellett hatot elbukott.

A Hertha vendégként egy döntetlen mellett négyszer nyert és négyszer kapott ki.

Dárdaival a berliniek meccsenként átlagosan kevesebb mint egy gólt kaptak.

Ha most le tudják győzni a Werdert, akkor már több pontjuk lesz, mint az előző idény zárásakor volt.

Jól kezdte a tavaszt a Werder

A Bremen múlt vasárnap meglepetésre 3-1-re győzött az élmezőnybe tartozó Schalke otthonában, a napokkal korábban szerződtetett Kleinheisler akkor a cserepadról nézte végig a meccset. A Hertha az előző körben hazai pályán 0-0-t játszott az Augsburggal.

Kleinheisler eddig csak edzett a Bremenben Forrás: Nordphoto.de


A címvédő és listavezető Bayern München a vasárnap esti zárómeccsen az utolsó előtti Hoffenheimet, a második Dortmund az újonc Ingolstadtot fogadja. A Huszti Szabolcsot a soraiban tudó Eintracht Frankfurt Augsburgban lép pályára, a Szalai Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Hannover az ötödik Bayer Leverkusen vendége lesz.

Bundesliga, 19. forduló
péntek:
Mainz-Borussia Mönchengladbach 20.30

szombat:
Augsburg-Eintracht Frankfurt 15.30
Borussia Dortmund-Ingolstadt 15.30
Darmstadt-Schalke 15.30
Bayer Leverkusen-Hannover 15.30
Werder Bremen-Hertha BSC 15.30
Stuttgart-Hamburg 18.30

vasárnap:
Wolfsburg-Köln 15.30
Bayern München-Hoffenheim 17.30