Az EL-, és BL-döntőben is lesz videóbíró

gólvonal technológia, gólbíró, videobíró, videóbíró
A man tries the goal-line technology (GLT) to be used in the FIFA World Cup for the first time to give more accuracy to referees, at Maracana Stadium in Rio de Janeiro on June 9, 2014. In Maracana stadium, seven cameras on each goal will register the movenent of the ball and the referee receives the result instantly on a watch. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Használni fogják a gólvonal-technológiát a májusi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-döntőben - döntött pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség illetékes testülete.

A végrehajtó bizottság már januárban határozott arról, hogy a rendszert alkalmazzák a nyári Európa-bajnokságon, illetve a BL következő idényének egyenes kieséses szakaszában. A gólvonal-technológia segít a játékvezetőknek, illetve az asszisztensek abban: helyesen ítéljék meg, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon vagy sem.

A játékvezető-asszisztensek szerepe nem változik, továbbra is figyelemmel kell kísérniük a tizenhatoson belül és annak környékén történő eseményeket. Az EL fináléját május 18-án Bázelben, a BL-döntőt pedig május 28-án Milánóban rendezik.

No Goal Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba