Kvóta nélkül az asztaliteniszezők a selejtező után

Póta Georgina
Póta Georgina Európa-bajnok asztaliteniszező
Vágólapra másolva!
Póta Georgina nagy csatában kikapott a Vörös csoport szombat délelőtti elődöntőjében, s ez azt jelenti, hogy a magyarok kvóta nélkül térnek haza az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornájáról, a svédországi Halmstadból. 

A Berlinben légióskodó 31 éves magyar játékos - a torna tizedik kiemeltje, a világranglista 39. helyezettje - a svédek második számú játékosával, az ITTF rangsorában 60. Matilda Ekholmmal csapott össze a fináléba kerülésért, és bár vezetett 3-2-re is, végül 4-3-ra a hazai versenyző nyert.

"Legutóbb nagyon kikaptam tőle, így most legalább annak örülhetek, hogy szorosabb volt a csata. - mondta az MTI-nek Póta Georgina. - Nagyon jó, tehetséges játékos Ekholm, szerintem Európában ő szervál a legjobban. A döntő szettben 2-0-s vezetésénél volt egy bravúros, asztal alól indított nyesése, amit a hálóba ütöttem, szerintem ez volt a meccslabda."

Póta Georgina Fotó: Polyák Attila - Origo

Póta ezzel együtt nem tűnt igazán szomorúnak, mert mint mondta, a májusi világranglistáról biztosan riói kvótához jut. Mivel a svédországi torna utolsó szakaszában minden helyezést eldöntenek, a játékosra - aki az utolsó, még versenyben lévő magyar - még két találkozó vár a zárónapon.

Eredmény:
nők, Vörös csoport, elődöntő:
Matilda Ekholm (svéd)-Póta Georgina 4-3 (-7, 9, -7, 6, -6, 8, 6)

Mind a nőknél, mind a férdiaknál két csoportban folyik még a küzdelem, a Vörös és a Kék tábla győztesei, illetve a vesztes döntősök egymás elleni mérkőzésének győztesei kvótához jutnak. Az olimpiai tartaléksorrend kialakítása miatt a további helyezéseket is eldöntik.