A Videoton döntetlennel jutott tovább az Európa-ligában

Géresi Krisztián akció ARCKIFEJEZÉS boldog FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gólöröm KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ Közéleti személyiség foglalkozása ölel örül sportoló SZEMÉLY
Felcsút, 2016. június 30. Csapattársai ünneplik a gólszerző fehérvári Géresi Krisztiánt (k) a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában játszott Videoton FC- FC Zaria Balti találkozón a felcsúti Pancho Arénában 2016. június 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A fehérváriak gyenge első és egy legalább értékelhető második félidő után 1-1-es döntetlent értek el Belgrádban a szerb Cukaricki otthonában, ezzel 3-1-es összesítéssel továbbjutottak az Európa-liga második selejtezőköréből – egyetlen magyar csapatként.

Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Cukaricki – Videoton 1-1 (1-0)
Belgrád, v.: A. Boucaut (belga)
Cukaricki: Stevanovic – Jankovic, E. Masovic, Djuric, Zivkovic – Docic (Radonjic, 65.), Tomic – A. Masovic (Mandic, 65.), Obeng, Matic – Fofana
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Lang, Vincius, Tavares – Pátkai, Simon (Oliveira, 80.) – Barczi, Suljic, Bódi – Géresi (Feczesin, 80.)
Gól: Fofana (13.), ill. Géresi (76.)
Sárga lap: Regan (71.), Matic (83.) ill. Simon (62.), Szolnoki (83.)

Az első mérkőzésen Felcsúton aratott 2-0-s siker után a Videoton várta a legnagyobb reményekkel az Európa-liga visszavágóját a magyar csapatok közül.

Géresi Krisztián (középen) nagyon fontos gólt lőtt Belgrádban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szerb bajnokság harmadik helyezettje hátrányának tudatában aktívabban kezdett, és a 13. percben meg is szerezte a vezetést a Cukaricki. Matic indította az elefántcsontparti Fofanát, aki Lang kíséretében jobbal a kapu jobb sarkába gurított Kovácsik mellett (1-0).

Egyetlen helyzet

Az első fehérvári helyzetre a 31. percig kellett várni, ekkor ekkor előbb Géresi Krisztián lőtt kapura, majd az ő passzából Barczi Dávid tornáztatta meg a szerb kapust. De a Cukaricki mehetett előnnyel szünetre.

A második félidő első helyzete viszont a Videotoné volt. Az 51. Percben Géresi szerzett akaratosan labdát a szerb tizenhatoson belül, de az öt és feles sarkáról leadott lövése nem talált kaput.

A Videoton tulajdonképpen kézben tartotta a meccset,

és a labdát is többet tudták birtokolni a fehérváriak, miután rájöttek, hogy kifizetődőbb a földön tartani, mint ívelgetni a hórihorgas szerb védők közé.

Előbb vagy utóbb

A 64. percben egyenlíthetett volna a Vidi, ha Barczi hat méterről el tudja lőni a labdát Stevanovic mellett. A mérkőzés képe alapján ekkor már látszott, hogy egy fehérvári gól egyenlő lesz a továbbjutással.

Ami nem sikerült ekkor, az sikerült később, amikor Pátkai remekül hozta helyzetbe a tizenhatoson belül

Géresit, a fiatal csatár pedig higgadtan gurított a kapus mellett a hálóba.

A 22 éves támadó az első körben a Zaria ellen is lőtt egy gólt, a Cukaricki elleni odavágón pedig gólpasszt adott Feczesin Róbertnek.

Izgalom gyanánt már csak egy kis oldalvonal melletti lökdösődés maradt, ami a lényegen nem változtatott, a Videoton 3-1-es összesítéssel továbbjutott az Európa-liga harmadik seletjezőkörébe, ahol

a dán Midtjylland

lesz az ellenfele. Az első találkozót július 28-án rendezik Felcsúton, a visszavágót pedig augusztus 4-én Dániában.

Ha nem is mentette meg a magyar kupacsapatok becsületét a Videoton, de legalább kozmetikázta az elmúlt két nap szégyenteljes produkcióját.