Nem akar megszületni Guardiola első győzelme a Cityvel

Borussia Dortmund vs. Manchester City at ICC Shenzhen match China Chinese Guangdong Shenzhen international champion cup football soccer Manchester City Borussia Dortmund
Head coach Pep Guardiola, left, of Manchester City speaks to Alex Zinchenko as they compete against Borussia Dortmund during the Shenzhen match of the 2016 International Champions Cup China in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 28 July 2016.
Vágólapra másolva!
A müncheni 0-1 után most egy másik német csapat tolt ki a katalán trénerrel. De most legalább már lőttek egy gólt.

A Borussia Dortmund elleni találkozóval zárta kínai túráját a Manchester City. A „túra" így valójában ezt az egyetlen mérkőzést jelenti, hiszen a városi rivális, Manchester United elleni derbi elmaradt a pekingi stadion használhatatlan játéktere miatt.

Folyton a németek

Így aztán a német ezüstérmes elleni meccs volt Guardiola második erőpróbája a City kispadján. Az elsőn, július 20-án 1-0-ra kikapott előző csapatától a Bayern Münchentől, ezúttal pedig a 95. percben kapott góllal végzett 1-1-re.

A vezetést a szünetben pályára lépő Sergio Agüero szerezte meg egy ziccerig kijátszott akció végén.

A győzelem azonban elmaradt, a BVB ugyanis Christian Pulisic révén a 96. percben egyenlített. Az amerikai átlőtte a City kapuja előtti tömeget, a labda pedig a meglepett Angus Gunn kapus lábai között a hálóba gurult. Ez a lövés volt a meccs utolsó labdaérintése.

Legközelebb az Arsenal ellen Göteborgban lesz alkalma Guardiolának, hogy végre „begyűjtse a három pontot".