Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja csereként kapott lehetőséget a kedd esti Real Madrid–Legia Warszawa Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amelyet a spanyol csapat nyert meg 5–1-re. A magyar válogatott csatár a lefújást követően csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Eléggé meglepődtem, hogy a kispadon kezdek. Nem mindennap adódik olyan, hogy egy ilyen meccsen, a Real Madrid ellen játszik valaki. Sajnáltam nagyon. Ők és mi is nyílt focit játszottunk, mindkét csapat kontrázott. Sok üres terület is volt, mivel a Real sok játékossal támadott.

– értékelt Nikolics, aki a találkozó 74. percében váltotta a lengyelek egyetlen gólját tizenegyesből szerző Miroslav Radovicot.

Jacek Magiera, a Legia szeptemberben kinevezett edzője nem tette a kezdőbe Nikolicsot Forrás: AFP/Javier Soriano

A magyar válogatott támadó a 87. percben ígéretes gólszerzési lehetőséghez jutott, de lövését hárította Keylor Navas.

A Legia Warszawa a selejtezőkkel együtt kilencedik mérkőzését játszotta a jelenlegi BL-kiírásban,

Nikolics hétszer volt kezdő és kétszer csere. A Dortmund, illetve a Real Madrid ellen.

„A Dortmund ellen nagyon rosszul játszottunk. Semmit sem sikerült abból véghez vinni a pályán, amit előtte megbeszéltünk. Az elején gyorsan kaptunk két-három gólt, utána el is dőlt a meccs. Most viszont bátran támadtunk. Volt kapufánk, ziccerünk.

Lehetetlen levédekezni a támadásukat kilencven percen keresztül. Félelem nélkül léptünk pályára, nem görcsöltünk be" – pillantott vissza a találkozóra a csatár, illetve beszélt a spanyolok elleni hazai visszavágóról is, amelyet az UEFA döntése értelmében

zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani a csapatok.

„Nagyon sajnáljuk ezt a döntést. Gondolom, a Real is úgy van vele, hogy nem szívesen lép pályára egy üres stadionban. Fantasztikus atmoszféra lett volna. Sajnos, ez kimarad, de ezt a meccset is le kell játszani, megpróbálunk ugyanilyen jól futballozni és jó eredményt elérni" – tette hozzá Nikolics Nemanja.

A Legia egy gólt ünnepelhetett a Santiago Bernabéu Stadionban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut

(via NSO)