Samir Nasri után doppingvétség miatt nyomoz a spanyol hatóság

Samir Nasri
Sevilla's new French player Samir Nasri gives a press conference, during his official presentation at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on September 1, 2016. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
A spanyol doppingellenes ügynökség egy fotó miatt indított nyomozást Samir Nasri, a Sevilla francia futballistája ellen. A kép alapján ugyanis feltételezhető, hogy Nasri tiltott mennyiségben kapott immunerősítő infúziót.

A Spanyol Doppingellenes Ügynökség (AEPSAD) egy Twitteren megjelent kép miatt indított nyomozást a Manchester Citytől kölcsön vett játékos után. A kép a Los Angeles-i Drip Doctors klinikán készült, ahol infúziós kezeléseken szoktak átesni a páciensek.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata kimondja, hogy ilyen IV-es típusú immunerősítő jellegű kezelést ( csak orvosi engedéllyel és legfeljebb 50 ml-es dózisban vehetnek magukhoz a sportolók - a kaliforniai klinikán azonban egy liter oldatot csepegtetnek át a vendégeken.

Nasri ugyanakkor határozottan állítja, hogy hackerek törték fel a Twitter-fiókját, így kerülhettek oda az őt kellemetlen helyzetbe hozó képek, amelyeket a futballista azóta már törölt is. A Drip Doctors közösségi oldalán azonban még mindig fent van a kép.

Amennyiben Nasrit bűnösnek találják, úgy komoly büntetésre, várhatóan hosszú eltiltásra számíthat.