Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Most kell fogadni Korhuték Európa Liga-győzelmére

Horizontal
Hapoel's defender Mihaly Korhut (R) vies for the ball with Sparta's midfielder Ondrej Zahustel (L) during the UEFA Europa League group K football match between Hapoel Beer Sheva and Sparta Prague, on October 20, 2016, at the Turner Stadium in the Israeli southern city of Beer Sheva. / AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Korhut Mihály csapata, az izraeli Hapoel Beer-Seva két topligás csapatot már kiejtett az Európa Ligában. A legnagyobb esélyes továbbra is a Manchester United, amely talán az Ukrajnában aratott győzelemmel kimászott a gödörből. José Mourinho állítja: eddig is minden meccsen jobbak votlak ellenfelüknél.

Csütörtök este eldőlt, hogy tavasszal is szurkolhatunk magyar játékosnak az Európa Ligában, miután a Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer-Seva 1-1-es döntetlent játszott a Southampton otthonában, így búcsúztatta a Premier League középmezőnyébe tartozó csapatot.

Az izraeli meccsen 0-0 lett a vége, és mivel mind a két csapat nyolc ponttal zárta a csoportkört, így az egymás elleni eredmény döntött, Korhuték javára.

A magyar válogatott védő ezúttal is kulcsszerephez jutott, kezdőként 77 percet töltött a pályán és a mértékadó Whoscored független szaklap osztályzata szerint az egész mezőnyben csak egy játékos nyújtott nála jobb teljesítményt.

Három labdaszerzése, egy tisztázása és egy blokkolása volt, mindeközben

védő létére egyszer sem szabálytalankodott

és 70 százalékos pontossággal passzolt.

Korhut a mezőny egyik legjobbja volt Forrás: Whoscored

A hétfői sorsoláson valószínűleg a nagycsapatok szívesen elkerülnék a Hapoelt, hiszen Korhuték nemcsak a Southampont leckéztették meg a csoportkörben, hanem a világklasszisokkal felálló Intert is, amely egyetlen pontot sem tudott ellenük szerezni. Milánóban 2-0-ra, Izraelben 3-2-re nyert a Beer-Seva, ezzel gyakorlatilag egyedül elintézte, hogy az olasz sztárcsapat kiessen az Európa Ligából, ráadássul csoportutolsóként végezzen.

Szépen lassan a kiesés szélére sodródott a történelmi mélyponton lévő Manchester United is, amely az utolsó fordulóban még búcsúzhatott is volna, ha kikap a Zorja elleni meccsen, Odesszában, a Feyenoord pedig legyőzi a már továbbjutott Fenerbahcét. Egyik forgatókönyv sem jött be, a törökök nyertek Hollandiában, így elsőként jutottak tovább, míg a manchesteriek 2-0-ra győztek.

Pedig az ukrán szurkolók mindent megtettek, hogy megfélemlítsék az angolokat, előbb a meccs előtt a városban keresték meg a Manchester United drukkereit, hogy összecsapjanak:

Majd a meccsen Sergio Romerót, a vendégek kapusát hívták meg az első sorba a pirotechnikai bemutatójukra:

José Mourinho, az angolok menedzsere mindenesetre rendkívül nyugodt volt a meccs előtt, gyerekek cipőjét firkálgatta:

és ukrán szurkolókkal fotózkodott:

Aztán Henrih Mhitarjan tizenegyedik meccsén az első gólját lőtte a Manchester Unitedben, egy labdaszerzés után villámgyorsan szlalomozott át a védőkön, majd a 2-0-s végeredményt Ibrahimovic álíltotta be.

"Nagyon keményen dolgozott fizikálisan és taktikailag is, mi már akkor láttuk benne a tehetséget, amikor szerződtettük, most megmutatta, hogy miért vettük meg" - nyilatkozta Mourinho Mhitarjanról, akit a meccs emberének választottak.

A két gól 2.00-nál és 3.00-nál:

A Manchester United csoportmásodikként továbbjutott, pedig a korábbi kilenc idegenbeli európai kupameccséből nyolcat elveszített, a kilencedik pedig döntetlen volt, tehát tíz találkozó után tudott ismét nyerni. Utoljára 2013 novemberében, 1107 napja győzött idegenbeli nemzetközi kupameccsen a ManUnited.

Mindenkinél jobbak voltak

A bajnokságban (is) bukdácsoló, csupán a hatodik helyen álló manchesteriek menedzsere a tőle megszokott magabiztossággal kezelte a továbbjutást.

csak az eredmények nem jöttek. De soha nem veszítettük el a hitünket és az önbizalmunkat, hiszen szinte minden meccsen jobbak voltunk minden ellenfelünknél. Most végre az eredményben is megmutatkozott" - fogalmazott Mourinho.

A fogadóirodák által kreált szorzók mindenesetre a portugál szakember szavait támasztják alá, hiszen szinte mindenhol a Manchester United a legesélyesebb a végső győzelemre. Bár kérdés, hogy ez valóban a mutatott játéknak,

vagy csak a klub nevének szól.

A bwin-en például 6-szoros pénzt fizet a ManUnited Európa Liga-győzelme, Ibráékat egy másik angol csapat, a hétvégi bajnoki ellenfél, a Bajnokok Ligájából csatlakozó Tottenham (10-es odds) követi, majd az AS Roma (11), a Sahtar Donyeck (15) és a Schalke (15) következik.

Korhut Mihályék Európa Liga-sikere jelenleg 101-szeres pénzt fizetne.

Kire tegyünk? Forrás: Bwin

Európa Liga, a legjobb 32 csapat mezőnye:
Celta Vigo (spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Villarreal (spanyol), RSC Anderlecht (belga), Genk (belga), Gent (belga), AS Roma (olasz), Fiorentina (olasz), Ajax Amsterdam (holland), AZ Alkmaar (holland), Krasznodar (orosz), Zenit (orosz), Fenerbahce (török), Osmanlispor (török), Olimpiakosz (görög), PAOK (görög), Schalke 04 (német), Sparta Praha (cseh), Hapoel Beer-Sheva (izraeli), Manchester United (angol), APOEL (ciprusi), St. Étienne (francia), Astra (román), Sahtar Donyeck (ukrán)

A Bajnokok Ligájából csatlakozik:
Tottenham Hotspur (angol), Legia Warszawa (lengyel), FC Köbenhavn (dán), Olympique Lyon (francia), Ludogorec (bolgár), Besiktas (török), Borussia Mönchengladbach (német), Rosztov (orosz)

A sorsolást (akárcsak a Bajnokok Ligájában) hétfőn tartják Nyonban.

Mindent egy helyen az Eb-ről