Vágólapra másolva!
A francia válogatott csatár, Antoine Griezmann duplájával 2-0-ra győzött hazai pályán az Atlético Madrid labdarúgócsapata a Barcelona ellen, és bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Így cselekedett a Bayern München is, a bajorok a Benfica otthonában játszottak 2-2-es döntetlent.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Atlético Madrid (spanyol) - FC Barcelona (spanyol) 2-0 (1-0)
gól: Griezmann (36., 87., a másodikat büntetőből)
továbbjutott: az Atlético 3-2-es összesítéssel.

Két éve egyszer már kiverte a Barcelonát az Atlético labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájából, akkor az 1-1-es első mérkőzés után otthon Koke gólja a továbbjutást jelentette a madridiak számára. Ezúttal hasonló bravúrra készült Diego Simeone együttese, az 1-0-s siker ezúttal is továbbjutást ért volna annak ellenére, hogy az első mérkőzést ezúttal 2-1-re elbukta csapata.

Antoine Griezmann két góljával továbbjutott az Atlético Forrás: MTI/AP/Francisco Seco

A statisztika a Barca mellett szólt, a katalánok eddig 40 olyan európai kupapárharcot vívtak, amelynek első mérkőzését megnyerték otthon, de csak kétszer buktak el végül: a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1983/84-es kiírásában a Manchester Uniteddel, valamint az 1982-es európai Szuperkupa döntőjében az Aston Villával szemben.

Amíg gól nélküli döntetlen volt az állás, a Barcelona se nagyon törte magát, a 36. perctől aztán megváltozott a helyzet: Saúl Niguez a tizenhatos jobb sarkáról külsővel tekert középre, Griezmann teljesen egyedül érkezett, és a bal felső sarokba fejelt (1-0).

A félidőben rendeznie kellett volna a barcelonai sorokat, de a második félidőt is az Atlético kezdte veszélyesebben, az 50. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Saúl fejelt kapura, a hulló falevélként pottyanó labdáról Ter Stegen már lemondott, a léc azonban hárított.

A 60. percben Griezmann kapott nagy indítást, de az erő is elfogyott, a szög sem volt tökéletes, így Ter Stegen védeni tudta a lövését. Messi és Neymar nem tudott villogni, Suárez egy lövésig ugyan eljutott, de Oblak könnyedén hárított.

A meccs a 87. percben dőlt el, Filipe Luis labdájába Iniesta beleütött, a büntetőt Griezmann vállalta, és nem hibázott (2-0).

És még nem volt vége, a 91. percben Iniesta labdájába Gabi is a büntetőterületen belül ütött bele, de Rizzoli játékvezető csak szabadrúgást ítélt. A 16 méterről megítélt szabadrúgást azonban Messi a kapu fölé lőtte, így az Atlético jutott tovább.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Benfica (portugál) - Bayern München (német) 2-2 (1-1)
gól: R. Jiménez (27.), Talisca (76.), illetve Vidal (38.), Müller (52.)
továbbjutott: a Bayern 3-2-es összesítéssel.

A Bayern München minimális, egygólos előnnyel várta a negyeddöntő lisszaboni visszavágóját, a bajorok sorozatban ötödször juthattak a legrangosabb kupasorozat legjobb négy csapata közé.

A 27. percben aztán kicsit megijedhetett a visszafogottabban futballozó Bayern, Eliseu középre ívelésére Neuer teljesen feleslegesen, és botrányosan mozdult ki, Raúl Jiménez pedig két védő között az üres kapu jobb sarkába fejelt (1-0).

Nem sokáig örülhettek a portugálok, a 33. percben Ederson még védte Vidal fejesét, öt perccel később azonban a chilei középpályás 17 méterről nagy gólt lőtt (1-1).

Szünet után ismét a Bayern villant, Thomas Müller közeli találatával már a németeknél volt az előny (1-2).

A 76. percben ugyan Talisca egy gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített, többre nem futotta a portugálok erejéből (2-2).

A Bayern 3-2-es összesítéssel ott van a BL legjobb négy csapata között.