Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mezey György szerint nem kell túllihegni, hogy a csapat a 18. helyen áll a FIFA-világranglistán. Mezey nem találta a mostani Eb-kijutás szakmai hátterét.

Az elmúlt 30 évben a mostani lesz az első Európa-bajnokság, amelyen Mezey György nem lesz jelen az UEFA küldöttjeként, így családja körében követi majd a meccseket.

"Őszinte leszek: én nem találom ennek a kijutásnak a szakmai hátterét. Dárdai Pál tehetséges edző, és jó úton kezdett el járni, így valahol jogos, hogy kicsit túl van pörgetve a kapitányi szerepvállalása. Bernd Storck is remek érzékkel nyúlt a csapathoz, elég, ha csak Kleinheisler László beválogatását említem, vagy amikor Nikolics Nemanja, Böde Dániel és Németh Krisztián helyett Priskin Tamással kezdett a norvégok elleni hazai meccsen" - mondta Mezey a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hozzátéve, hogy meglepetésekre senki ne számítson, kijöhet a lépés a csapatnak, de sima kiesés is lehet belőle.

Rosszakarói a 0-6-tól függetlenül is voltak

Utoljára éppen Mezey irányításával szerepelt nagy tornán a magyar válogatott, 1986-ban azonban egy szovjetek elleni 0-6-tal kezdtük a vébét, ami nagyon mély nyomot hagyott a szurkolókban, játékosokban.

Mezey azt mondta, a futballszerető emberektől csak pozitív visszajelzéseket kapott, rosszakarói pedig a 0-6-tól függetlenül is voltak. 2011-ben bajnok lett a Videotonnal, azonban a fehérvári klubnál mégis elküldték, erre azt mondta, "ne szépítsük, Székesfehérváron rendesen kiszúrtak velem".

Ugyanazt csinálta, amit Guardiola a Barcelonánál

Azóta hívták több helyre, neveket nem akart mondani, csak annyit, patinás másodosztályú csapatokról van szó. Mezey szerint a 12 csapatos NB I unalmas, de itthon az a legnagyobb gond, hogy még mindig csak az számít, hogy ki mennyit fut egy meccsen, pedig "előbb-utóbb találkoznia kell a pályán a labdával, és akkor nem a dinamikus láberő segít rajta".

A korábbi szövetségi kapitány azt is megosztotta, hogy a 80-as évek válogattjával kitaláltak egy akkor egyedülálló rendszert, amely hasonlított arra, amit Pep Guardiola a Barcelonánál használt, és arra irányult, hogy labdavesztés után hogyan támadják le az ellenfelet.