Vágólapra másolva!
2014-ben, 17 évesen a Barcelona szerződtette, idén januárban pedig már a kiesés ellen küzdő Hamburg sem tart igényt Alen Halilovicra. A horvát játékos a hírek szerint ismét Spanyolországba tart.

2014-ben meglepetést keltett, hogy az FC Barcelona 2,2 millió euróért szerződtette a Dinamo Zagreb akkor 17 éves szupertehetségét, Alen Halilovicot.

A horvát Lionel Messiként is emlegetett támadó középpályás a katalánok B csapatához került, ahol 30 mérkőzésen négyszer volt eredményes, majd anélkül, hogy a felnőtt csapatban akárcsak a kispadra is leülhetett volna, egy évre a Sporting Gijónhoz került kölcsönbe, ahol 36 meccsen három gólt szerzett.

Alen Halilovic kilencszer szerepelt a horvát válogatottban is Forrás: AFP/Str

A nyáron a Hamburg 5,5 millió euróért megvásárolta, de Markus Gisdol edző nem sok fantáziát látott benne, hiszen eddig mindössze hat mérkőzésen 138 perc erejéig küldte pályára- utoljára október 21-én.

A Tportal.hr információja szerint a játékost januárban eladhatja klubja, és az érte kapott pénzből megerősítheti a védelmét.

A spanyol El Mundo Deportivo azt írta, a Gijón örömmel látná ismét, hiszen az előző szezonban jó teljesítményt nyújtott, de az Espanyol és a Betis is bejelentkezett már érte.