Felakasztotta magát egy cseh válogatott védő

Frantisek Rajtoral, foci
GAZIANTEP, TURKEY - (ARCHIVE): A file photo dated 17.10.2016 shows Czech football player Frantisek Rajtoral at the training session on 17.10.2016 in Gaziantep, Turkey. Frantisek Rajtoral, who was playing for Gaziantepspor, is found dead at his home in Gaziantep. 31 year old football player was found hanged himself, reported. Ensar Ozdemir / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
31 éves korában meghalt Frantisek Rajtoral, a török Gaziantepspor cseh válogatott védője. A játékos felakasztotta magát törökországi otthonában.

Miután nem jelent meg csapata vasárnapi edzésén, a Gaziantepspor játékosai a hatóságok segítségét kérték, de már csak holtan találtak rá Frantisek Rajtoralra. A 31 éves játékos törökországi otthonában a gázvezeték csövére akasztotta fel magát.

Rajtoral 2004–2005-ben mutatkozott be a felnőttek között a Marila Príbram csapatában, majd megfordult a Baník Ostrava (2005–2009), a Viktoria Plzen (2009–2016), illetve 2014-ben hét mérkőzés erejéig a Hannover csapatában is.

Frantisek Rajtoral Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Ensar Ozdemir

2016 nyarán szerződött a Gaziantepsporhoz, amelynek színeiben idén 12 bajnokin és hét kupamérkőzésen játszott.

A korosztályos válogatottakat végigjárva 2012. február 29-én mutatkozott be a legjobbak között, összesen 14 mérkőzést játszott, és tagja volt a 2012-es Európa-bajnoki keretnek is.

„Sajnos meg tudom erősíteni, hogy az öngyilkosságról szóló hír igaz. Nagyon jó szellemű játékos volt, sohasem láttam rajta semmi problémát. Tényleg nem tudom tettének az okát" – nyilatkozta Ibrahim Kizil, a török klub elnöke. A helyi sajtó beszámolója szerint Rajtoral felakasztotta magát.

A Cseh Labdarúgó-szövetség legmélyebb részvétét fejezte ki, míg a Plzen csapata egy nyilatkozattal tisztelgett emléke előtt: „Nyugodj békében, Rajt, nagyon hiányozni fogsz, sohasem fogunk elfelejteni."

A Bumm.sk portál szerint a cseh labdarúgó már a Baník Ostrava színeiben eltöltött időszakban is pszichés problémákkal küzdött.